18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Juli 2012 00:17

SBB vs. SDA oko UNZE

SDA Zenica je reagovala na reagovanje SBB-a ZDK, a onda se oglasio i SBB, sa odgovorom na tvrdnje SDA.

Općinski odbor SDA Zenica reagirao je danas na saopćenje Općinskog odbora SBBBiH Zenica, u kojem navodi da "ovih dana zenički SBB pažljivo prebrojava i klasificira nastavno osoblje na Univerzitetu u Zenici i pravi novu kadrovsku sistematizaciju".

- Sramotno je i za svaku osudu prebrojavanje "stranačkih zrnaca" i prozivanje pojedinih profesora čime narušavaju njihov akademski dignitet. Nigdje u svijetu nije zabilježen sličan politički bezobrazluk, navodi se u saopćenju SDA.

Paranoidnom logikom da svi oni koji nisu u redovima SBB-a jesu članovi SDA, ovi politički avanturisti pokazuju stvarne namjere i pravo lice svoje partije – da uspostavi dominaciju nad svim društvenim sektorima gdje to mogu.

- Univerzitet u Zenici je, prema našim informacijama, u međustranačkooj podjeli plijena nove parlamentarne većine pripao SBB-u, pa prozivanjem rektora, prorektora i dekana žele jasno reći da će na te pozicije zasjesti karijeristi iz ove partije, navodi se u saopćenju.

Iz SDA Zenica dalje navode da se ovim pokazuje da SBB nije ništa drugo nego kvazipolitička tvorevina skrojena od karijerističkih pobjegulja iz drugih stranaka koja, očito je, na državnoj i federalnoj razini sa SDP-om, HDZ-om i SNSD-om učestvuje u opasnom pokušaju razdržavljenja Bosne i Hercegovine i poništavanju svih pozitivnih političko-pravnih dostignuća.


Savez za bolju budućnost BiH ZDK-a s pravom se pita do kada će zenička SDA izvrtati činjenično stanje, s jednim jedinim ciljem - umjesto traženih odgovora na pitanja vezana za stanje na zeničkom Univerzitetu koja smo postavili u ime javnosti - ponovo dobivamo kroz njihovo današnje saopćenje za medije nebulozna tumačenja.

Kao ozbiljna politička partija i glas naroda, SBB „bezobrazno“ traži da nam čelnici zeničkog Univerziteta i to SDA kadrovi pojasne mnogobrojne zloupotrebe u ovoj instituciji.

Podsjećamo i da tražimo odgovor kako se „omaklo“ rukovodstvu ove eminentne ustanove da utaji ni manje ni više nego 880.620 KM poreza? Tražimo, da nam pojasne kako su napravili troškove 19.000 KM fiksne i 4.100 KM mobilne telefonije u proteklih pet mjeseci? Za sada, nećemo tražiti pojašnjenje o bezobrazno visokim troškova službenih putovanja između ostalih i krstarenje kruzerom !?

Za razliku od SDA, SBB BiH nikada državu nije smatrao nikakvim „plijenom“, kako nam se to zamjenom teza pokušava prljavo podmetnuti. Građani su odavno prepoznali njihovu politiku zasnovanu samo na ličnim interesima i znat će to kazniti na općinskim izborima.

Savez za bolju budućnost BiH ZDK