19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Novembar 2011 09:00

EUFOR turnir u Areni Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

arenazenicaZamjenik komandanta EUFOR-a brigadni general Zoltan Gulys otvorio je peti regionalni kvalifikacijski turnir EUFOR kupa 2011 u Zenici. Sportska dvorana Arena ugostila je tog jutra 24 ženska i 12 muških timova, saopštio je EUFOR. Za mjesto u finalu boriće se 32 muška tima.

“Dozvolite mi da kažem da je princip svih aktivnosti EUFOR-a da ste vi, omladina, budućnost Bosne i Hercegovine", kazao je general Gulys u svom obraćanju učesnicima i dodao da EUFOR kup pokazuje da se EUFOR u BiH zalaže za jednake mogućnosti za sve u Bosni i Hercegovini.

 
Četiri tima izborila za nastup na finalnom turniru u Sarajevu – Osnovna škola Gazi Ferhad-beg iz Tešnja, Osnovna škola Mula Mustafa Bašeskija iz Kaknja i Osnovna škola Đura Jakšić iz Podnovlja kod Doboja u konkurenciji djevojčica, te Osnovna škola Fra Grga Martić iz Žepča u konkurenciji dječaka. Na finalnom turniru u Sarajevu takmičiće se još četiri muška tima sa današnjih kvalifikacija.

Regionalni kvalifikacijski turniri EUFOR kupa održani su i u Trebinju 18. oktobra i u Mostaru 19. i 20. oktobra. U konkurenciji djevojčica pobijedile su osnovne škole Sveti Sava iz Gacka i Mustafa Ejubović – Šejh Jujo iz Mostara, a u kategoriji dječaka Osnovna škola Jova Jovanović Zmaj iz Trebinja, Prva osnovna škola iz Konjica i Osnovna škola Stolac.

Do sada je u EUFOR kupu 2011 sudjelovalo skoro 170 timova i odigrano skoro 350 utakmica. Finalni turnir biće održan 28. i 29. novembra u sportskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Čitano 3114 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 02 Novembar 2011 00:28