28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Avgust 2013 22:52

Šta se događa u Kineskom?

Pozdrav ! Pisem vam po prvi put, a ono sto me natjeralo na to, jeste cista neodgovornost, mozemo reci i glupost mog haustora (Kineski zid)... vjerovatno ih je jos mnogo u gradu.. piše nam naš sugrađanin. 


Svi znamo da u Zenici vecina zgrada ima smetljarnike koji u mnogome olaksavaju ljudima da smece iz svoje kuce lakse uklone bez da izlaze iz zgrade i sl. znaci to nije ni minut posla i ne vidim razlog da to nekome bude mrsko. Ali tu nastaje problem i to je ono sto me boli kada vidim dokle ovaj grad ide tj.njegovi stanovnici koji ne mogu da istjeraju seljacki mentalitet iz sebe,ovde prvnestveno mislim na svoj haustor.


Svjedok sam znaci, da skoro svake noci, ali bukvalno svake noci ljudi bacaju smece kroz prozore u park ispod,ali to nije lista papira nego su to velike pune kese smeca,i kada padne imas osjecaj da neko bombu baca i to se iznove ponavlja i kako vidim nemaju namjeru prestati.Tacno ne znam sa kojeg sprata se baca,ali uglavno sa visih spratova ima tih jako ''pazljivih''stanara kojima je problem prohodat 5 metara do smetljarnika pa mu je lakse ovako da ispusti svoj da kazem smrdljivi projektil..


I kako se oni sakrivaju od ociju ostalih normalnih gradzana,volio bih da ovaj tekst objavite,da se ne bi kojim slucajem probudila savjest kod njih,mada cisto sumnjam jer je vjerovatno njihova savjest umrla zajedno sa njihovom kulturom...I za kraj vam saljem sliku,koja pokazuje jutrasnje sttanje parka nakon sinocnjeg ''bombardovanja''