26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Juni 2012 11:09

Pomozimo mlade Hercegovine

Asocijacija „Mostovi prijateljstva BiH“ Zenica, u periodu od 04.06. – 15.06.2012. godine, zajedno sa zeničkim osnovnim i srednjim školama realizuje humanitarnu akciju pod nazivom „Vratimo osmijeh i nadu mladima Hercegovine“. Cilj ove akcije je da se prikupi što više školskog pribora, igračaka, knjiga, odjeće i svega drugog što mladoj osobi može biti od koristi, te da se sve prikupljeno dostavi u povratnička naselja općina Stolac, Čapljina i Ljubuški.

 

Osim učenika, ovoj akciji mogu doprinijeti i ostali Zeničani. U zgradi Lamela, u prostorijama mjesnih zajednica otvoren je punkt, gdje svaki dan do kraja akcije, u periodu od 14.00 do 18.00 sati, građani mogu donijeti sve što bi jednoj mladoj osobi moglo izmamiti osmijeh na lice, te na taj način još jednom potvrditi da su Zeničani humani i da imaju veliko srce.

 

Nakon završetka akcije prikupljanja, volonteri Asocijacije će početi sa tehničkim pripremama za transport donacija u povratnička naselja. Put za Hercegovinu planiran je početkom jula, a osim donacijama, Hercegovci će biti obradovani i bogatim programom zabavno-sportskog sadržaja, u kom će učešće uzeti zenički KUD-ovi, „brejkeri“, fudbaleri...

 

Pozivamo sve građane da nam pruže podršku u ovoj akciji, da se odazovu i dostave svoje donacije kako bismo mladim Hercegovcima pokazali da nisu i neće biti zaboravljeni.

 

Asocijacija „Mostovi prijateljstva BiH“ Zenica