26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Januar 2014 19:46

Piloti,Hladno pivo,Massimo u Areni

ZENICABLOG EKSKLUZIVNO NAJAVLJUJE MOGUĆNOST MUZIČKOG MARTA U ARENI - Kako je ekskluzivno potvrđeno za naš portal, u toku su pregovori o organizaciji dva koncerta u Areni Zenica, kao i jedne cjelovečernje svirke u BNP-u. Cijeli projekat pokrenuo je naš sugrađanin sa zagrebačkom adresom, jedan od najpoznatijih regionalnih menadžera Tomislav Kašljević. On je ovih dana o svojoj namjeri upoznao i načelnika Zenice, Husejina Smajlovića, koji je pružio punu podršku i stavio se na raspolaganje organizatorima.. 

 

Prema Kašljevićevoj ideji, u prvoj i posljednjoj sedmici marta u Areni bi bila održana dva koncerta - prvi, bio bi za ljubitelje jednog od najznačijnijih likova balkanske pop scene, MASSIMA. On je lani imao veoma posjećen koncert u BNP-u, za koji se i pored ulaznice od 20 KM tražila karta više, a stotine Zeničana je ostalo van sale.  Massimo bi nastupio u Areni, čime bi koncert bio dostupan većem broju ljubitelja ovog univerzalnog glasa, a ulaznice bi bile upola jeftinije nego u BNP-u, najvjerovatnije 10 KM. 


Tu nije kraj, nakon što su mnogobrojni Zeničani na društvenim mrežama izrazili želju, Kašljević bi svom gradu poklonio još jedan nezaboravni koncert, koji bi bio originalni miks dva stila muzike. Planirano je da Legendarni PILOTI i njihov frontmen Zorak Kiki Lesendrić sviraju (najmanje) sat, da bi drugi dio koncerta (više od 90 minuta) nastupio veoma popularni zagrebački bend HLADNO PIVO. I ovaj "dupli koncert", kako saznaje Zenicablog, bi se mogao vidjeti i poslušati za 10 KM. 


Na kraju, ali ne i najmanje bitno, Kašljević želi na jednom mjestu okupiti i stare zeničke rokere, kao što se povremeno to čini na Večeri djece Perviza. Ovaj nastup u Velikoj sali BNP-a osim zeničkih rokera bio bi "garniran" nastupom jedne od ex.yu legendi. Za sada, organizator se još nije odlučio, ovisno o slobodnim terminima, da gost bude Željko bebek, Aki Rahimovski ili Dado Topić. Ova svirka bila bi upriličena uokviru Zeničkog proljeća, dakle između 20.marta i 12.aprila. 


Dva koncerta u Areni i jedan u BNP-u još su u fazi dogovaranja, uz ozbiljnu nakanu organizatora da svom gradu vrati ime rokerskog mjesta...


Šta vi mislite o ovome? Ukoliko se odlučite za komentare na društvenoj mreži Facebook, molimo da "ne nabrajate" moguće goste u Areni, jer je to uslovljeno mnoštvom organizacionih, finansijskih i ljudskih pretpostavki, termina, okolnosti... Nego da prokomentirate konkretnu "martovsku ponudu".