27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Avgust 2014 07:54

KBZ - Bolnica-prijatelj beba

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH (AKAZ) završila je danas postupak vanjske ocjene Porođajnog odjeljenja Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), javio je dopisnik Agencije ONASA.


        Proces procjene vrši se u skladu sa aktivnostima projekta "Bolnica - prijatelj beba", koji AKAZ realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a zeničko porodilište je u postupku obnavljanja licence, koja je Kantonalnoj bolnici dodijeljena 2003. godine.
        "Sve službe i ustanove trebalo bi da se akredituju, jer to znači da su na nivou evropskih standarda u pružanju zdravstvene usluge. Kantonalna bolnica je među prvima u BiH stekla zvanje 'Bolnice-prijatelja beba'", rekao je načelnik Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju u Kantonalnoj bolnici Zenica Hasan Karahasan.
        Prema riječima vođe tima vanjskih ocjenjivača Enesa Hasanovića, Komisija za akreditaciju daće reporuku Upravnom vijeću Agencije u vezi sa akreditacijskim statusom Kantonalne bolnice Zenica.
        "Sve što mogu reći u ovom trenutku je da smo veoma zadovoljni onim što nam je prezentovano", dodao je Hasanović.