02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Avgust 2014 17:39

Blokada puta u T. Polju

Oko 200 nezadovoljnih mještana blokiralo je  danas poslije 11 sati magistralni put M-17, na relaciji Zenica - Doboj, u dijelu koji prolazi kroz naseljeno mjesto Topčić-Polje , a kako bi izrazili nezadovoljstvo što više od tri mjeseca nakon velikih poplava nisu riješeni njihovi egzistencijalni problemi.


Ova grupa mještana, među kojima su se se nalazili i mještani sela Bistrica i Starina, traže da se ubrzaju radovi na uspostavi putnih komunikacija prema selima ovog kraja, koje su uništene u majskim i augstovskim poplavama.

Oni nisu zadovoljni aktivnostima nadležnih službi Općine i Zeničko-dobojskog kantona na sanaciji štete izazvane poplavama i njihova je namjera da prisile lokalnu zajednicu i više organe vlasti da se pobrinu za mještane kojima je još uvijek ugrožena budućnost i život na tom području, te da na vrijeme osiguraju uvjete da zimu i da djeca bez problema krenu u školu.

Blokada magistralnog puta M-17 trajala je, kako je i najavljeno, samo pola sata i ovaj putni pravac je sada ponovno u funkciji.