05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Juni 2014 15:25

Uhapšen osumnjičeni za smrt Sanele O.

Postupajući prema nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija u Konjicu uhapsila je Belmira Mačka, koji je jučer prevezen u Zenicu na daljnji postupak.


Drugi u bijegu

Mačak je osumnjičen da je, zajedno s Valentinom Šuvalićem, 14. juna, nakon slavlja i pijanke, brutalno pretukao Sanelu Osmanović (32), majku šestero djece. Ona je prošle sedmice preminula u Kantonalnoj bolnici u Zenici te je u petak i ukopana.
 - Mačak je iz Konjica dovezen kod nas i nad njim će biti obavljena i kriminalistička obrada. Za drugim osumnjičenim se još traga - kazao nam je portparol MUP-a ZDK Faris Sikira.

Ukopana na groblju Prašnice
Nesretna žena je nakon premlaćivanja prenoćila u kući u zeničkom naselju Perin Han s više osoba, ali joj niko nije ukazao pomoć. Tek dan kasnije nepoznate osobe su je iz vozila izbacile pred zgradu Hitne pomoći.

Teške povrede

Medicinari su o svemu obavijestili policiju, a odgovornost za premlaćivanje Sanele preuzeo je njen maloljetni sin Mustafa. On je saslušan u prisustvu službenika Centra za socijalni rad te pušten. U toku istrage policija je ustanovila da su napadači ipak bili Šuvalić i Mačak.

Obojica se sumnjiče za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom.