29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Juni 2014 12:16

Izvještaj Civilne zaštite ZDK

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:



Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona. Evidentirana su 6 poziva građana,  koji traže razne informacije povodom nastalih nepogoda.

Saobraća se odvija po povoljnim uslovima za vožnju.  Usporeno-jednom trakom, saobraća se  na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj (u naselju Kosova)

Na području Kantona javni red i mir  narušen je u 5 slučaja, izvršeno je 1 krivično djelo i registrovano  je 7 saobraćajnih nezgoda.

Vodostaj rijeka na području Kantona je normalan.

Intervencije vatrogasaca:

Na području Kantona vatrogasne jedinice nisu intervenisale, obavljale su svoje redovne zadatke i poslove.

Izvještaj Operativnog centra civilne zaštite Zavidovići:

Općinska profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija. Snadbijevanje građana vodom iz gradskog vodovoda je uredno.  Voda iz gradskog vodovoda je prema zadnjim nalazima ispravna za piće. Službe Higijensko epidemiološke službe su na terenu po prijavama građana ili Službe za upravu civilne zaštite.
Svi regionalni putni pravci su prohodni. U prekidu je lokalni put za Paravce-Marušiće zbog više klizišta, ali postoji alternativni put za motorna vozila preko mjesta Poljice. Autobuski saobraćaj se normalizovo. U prekidu je  lokalna linija za Marušiće.
Telefonski saobraćaj je uredan.
Snadbijevanje električnom energijom uredno.

STANjE KLIZIŠTA: Stanje na većini klizišta se stabilizovalo. 

Dana 23.06.2014.godine sa predstavnicima firme "Magros Veletrgovine'' koja je u sastavu  Grupacija Al Shiddi ugovore o radu na neodređeno vrijeme potpisalo je dvadeset osoba s evidencije biroa za zapošljavanje, koji će biti angažovani na sanaciji šteta od poplava i klizišta.