28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Juni 2014 07:30

Djeca Abakusa za djecu Nemile

ast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na našu tradicionalnu manifestaciju na kraju školske godine, priredbu “Drugarstvo je veliko kao Sunce” povodom uspješnog rada u ovoj školskoj godini PU “Abakus” Zenica, koja će se održati 27.6.2014. godine s početkom u 18.00 sati  u amfiteatru OŠ “KŠC” Zenica.


Za Vas smo pripremili zanimljiv program priredbe i prodajnu izložbu humanitarnog karaktera, gdje ćemo prezentirati svoja znanja, vještine, sposobnosti i talente. Ove godine sav prihod od humanitarne prodajne izložbe pod nazivom „Djeca Abakusa za djecu Nemile ugroženu poplavama“ ćemo u saradnji sa direktorom OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila uručiti djeci područja Nemile koja su ostala bez domova usljed poplava i klizišta.
Organiziranjem jednog ovakvog skupa želimo predstaviti naše programe, stručni tim uposlenika i uspjehe koje su naši učenici postigli u učenju i ponašanju.
Dodijelit će se pohvalnice svim učenicima, koji su napredovali u učenju i ponašanju u toku ove školske godine, te dodijeliti titule “PRIJATELJ GODINE”, “MULTITALENT GODINE” i “DIJETE GODINE” najboljim.
Zahvalit ćemo se i svim roditeljima, saradnicima, predstavnicima različitih institucija, ustanova, firmi i medija, koji su doprinijeli radu “Abakusa”.

Tačke programa su:

·     Dobrodošlica voditelja
·     Hor: „Stoljeće ljubavi“
·     Igrokaz “Dvije i po jedinice“
·     Recitacija “Kratkotrajna škola”
·     Ples ”Cha cha cha“
·     Recitacija „Bosna“
·     Gosti: Folklor BZK „PREPOROD“ Zenica
·     Sviranje: „Španska studija“
·     Ples uz kompoziciju „Turski marš“
·     Recitacija: „Ljeto je igra“
·     Igrokaz:“Brbljivice”
·     Gosti: Privatna osnovna muzička i baletna škola „AMADEUS“ Zenica
·     Dodjela pohvala za napredak u učenju polaznicima individualizirane instruktivne nastave
·     Hor: „Ne rugaj se“
·     Hor: „Tri put ćao, ćao, ćao“
·     Dodjela pohvala za napredak u učenju i ponašanju učenicima iz svakodnevnog boravka
·     Proglašenje DJETETA GODINE, PRIJATELJA GODINE I MULTITALENTA GODINE  i uručenje nagrada
·     Dodjela zahvalnica roditeljima
·     Dodjela zahvalnica saradnicima, predstavnicima instutucija i medija
·     Humanitarna likovna izložba za djecu Nemile

Na priredbu su pozvani roditelji djece upisane na različite programe ustanove rukovodioci  i predstavnici vlasti, instutucija, nevladinih organizacija, javnih i privatnih preduzeća i ustanova,  te predstavnici medija i akademske zajednice našega grada. Ulaz je slobodan i možete doći sa ostalim članovima Vaše porodice i prijateljima. Svi su dobrodošli!
Svi predstavnici medija koji svoj dolazak i medijsko pokroviteljstvo potvrde na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na fax 032 837 604 do 26.6.2014. bit će u programu predstavljeni kao medijski pokrovitelji. Molimo da uz potvrdu dolaska pošaljete i svoj logo kako bismo isti mogli staviti na plakate gdje bismo naveli da ste medijski pokrovitelji. Također, bilo bi dobro da se sam događaj najavi. U prilogu imate plakat i banere koji mogu biti od pomoći za najavu događaja. Šaljemo i nekoliko fotografija od prošle godine.

Snimke prošlogodišnje priredbe možete pogledati na youtubeu.

Radujemo se susretu sa Vama!