03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Maj 2014 15:25

Stanje magistralnog puta M-17

Federalna vlada razmotrila je danas Informaciju o stanju magistralnog puta M-17 nakon katastrofalnih poplava koje su izazvale klizišta i odrone, a koju je podnio izvršni direktor u Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH Dragan Trebović.

Kako je navedeno, u mjestu Kosova na putu između Maglaja i Doboja došlo je do prekida saobraćaja zbog klizišta koje je nastalo u dužini od skoro 300 metara, zbog čega se saobraćaj odvija obilaznim putem Maglaj - Ševarlije - Doboj.

Istaknuto je da je ekipa stručnjaka s Građevinskog fakulteta u Sarajevu na terenu sa zadatkom da snimi stanje i procijeni načine na koji će ovo klizište biti sanirano kako bi se ova magistralna cesta učinila prohodnom za saobraćaj.

Po prvim procjenama, trebat će dosta vremena da cesta bude potpuno sanirana, posebno zbog činjenice da su aktivne vode na ovom klizištu i da za poduzimanje bilo kakvih radova ono najprije treba biti isušeno.

Ekipe ljudi i mehanizacije Javnog preduzeća Ceste FBiH su na terenu, a Vlada ih je zadužila da ulože maksimalne napore kako bi ova
saobraćajnica bila što prije stavljena u funkciju.

Ostali putevi u Federaciji BiH, kako je danas navedeno, su prohodni, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.