05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Maj 2014 10:55

Stanje na graničnim prijelazima

Granična policija BiH apeluje na građane da prije namjeravanog prelaska državne granice provjere aktuelno stanje prohodnosti putnih pravaca koji vode do graničnih prijelaza, kao i stanje na graničnim prijelazima.


Na Sjeveroistoku Bosne i Hercegovine obustavljen je promet preko međunarodnih graničnih prijelaza: Rača, Popovi, Šamac, Brčko i Orašje. Obustavljen je promet i na skelskim graničnim prijelazima za pogranični promet: Janja, Crnjelovo i Donji Svilaj. Preko Međunarodnog graničnog prijelaza Orašje mogu prijeći samo pješaci i hitni slučajevi sa putničkim motornim vozilima. Međunarodni granični prijelaz Šamac je poplavljen a MGP Rača prijeti plavljenje.

Od jučer je zbog napuknuća na mostu obustavljen promet i preko graničnog prijelaza za pogranični promet Kozarska Dubica.
Obzirom na činjenicu da je granični prijelaz Mali Zvornik zatvoren za promet, u saradnji sa MUP-om Republike Srbije je otvoren privremeni granični prijelaz na Hidroelektrani Zvornik na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a R. Srbije.

Zatvoreno je nekoliko putnih komunikacija prema  graničnim prijelazima: putna komunikacija od Dubice prema graničnom prijelazu Kostajnica, Prijedor – Novi Grad, obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na magistralnom putu Bosanski Brod – Odžak.  Jučer je prekinuta putna komunikacija Tuzla – Orašje.

U prekidu je putna komunikacija do graničnih prijelaza Skelani i Bratunac, ali se do ovih prijelaza može doći alternativnim zaobilaznim putnim pravcima na području Bosne i Hercegovine.