27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 April 2014 22:47

Izaberi školu - Izaberi budućnost

U Zenici je 14 I 15 aprila održan seminar i obuka stručnih pedagoga iz osnovnih škola na teritoriji Općine Zenica. Seminar na temu Karijerno vođenje i savjetovanje učenika organiziralo je Udruženje Zora iz Zenice u okviru projekta Izaberi školu – Izaberi budućnost.

 

Na seminaru su obrađivane teme iz karijernog vođenja i savjetovanja učenika kao što su podsticanje samoupoznavanja učenika, istraživanje mogućnosti i informiranja učenika, savjetovanje pri odabiru srednje škole te donošenje odluke i uticaj roditelja na istu. Seminar je vodila trenerica Jelena Manić Radoičić iz Beogradske otvorene škole – regionalno najuspješnije organizacije iz oblasti karijernog vođenja i savjetovanja.

 

Učesnici – pedagozi osnovnih škola u Zenici su po okončanju seminara zaključili da će im tehnike i savjeti iz ove oblasti pomoći u njihovom daljnjem radu u školama te da se raduju eventualno novim edukacijama na ovu temu kojih manjka u Zenici. Udruženje Zora u okviru projekta Izaberi školu – Izaberi budućnost planira organizirati Sajam zanimanja u maju mjesecu gdje bi se sve srednje škole kao I firme koje zapošljavaju kadar iz tih škola mogli predstaviti učenicima završnih razreda osnovnih škola iz Zenice. Partneri Udruženju Zora u realizaciji ovog projekta su švicarska organizacija Solidar Suisse i banjalučki OKC.

 

IMG 20140414 095832ASTK0180