03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Februar 2014 02:35

Dječiji EU kutak

 Direkcija za evropske integracije BiH pokrenula je na svojoj internet stranici www.dei.gov.ba  kategoriju Dječiji kutak, namijenjenu najmlađim posjetiocima internet stranica, odnosno djeci predškolskog i školskog uzrasta. 

 

Krećući se kroz sadržaj Dječijeg kutka, između ostalog, moguće je saznati u kojim gradovima se nalaze institucije Evropske unije, koja je najveća, a koja najmanja članica EU, gdje se koristi euro, ali i neke činjenice o BiH kao državi koja teži članstvu u EU. 

 

Kategorija Dječiji kutak sadrži igrice, bojanku, kviz i elektronska izdanja časopisa “EU Palčić”, kojeg DEI izdaje i distribuira u sve škole u BiH. Interaktivan sadržaj, poput igrica, uz dozvolu je preuzet od partnerskih tijela Evropske unije i trenutno je, najvećim dijelom, dostupan na engleskom jeziku. 

 

- U komunikaciji s javnošću o integrisanju u EU, djeca i učenici su za Direkciju vrlo važna ciljna grupa, zbog čega se Služba za promociju potrudila da i oni dobiju web sadržaj koji će biti unapređivan i ažuriran - kazala je Feni glasnogovornica Direkcije za evropske integracije Marina Kavaz-Siručić.

 

http://www.dei.gov.ba/kutak/Default.aspx