26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Avgust 2013 15:11

Atletičari kod premijera

U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona danas je (01.08.2013.god.) priređen prijem za takmičare Atletskog kluba Zenica koji posljednjih nekoliko mjeseci ostvaruju vrhunske rezultate. Mesud Pezer, juniorski prvaka Evrope u bacanju kugle, Dejan Mileusnić, balkanski prvaka u bacanju koplja i bronzani sa zimskog prvenstva Evrope u bacačkim disciplinama i Amel Tuka, osvajač bronze sa EP za mlađe seniore starosti do 23 godine na 800 metara bili su okosnica vrsne sportske ekipe koja je posjetila Kanton na poziv premijera Muniba Husejnagića. S njima su bili njihovi treneri Mehmed Skender, Miroslav Ubiparip i Halid Sedić, te predsjednik Kluba Suad Kaknjo.


Premijer Munib Husejnagić čestitao je u svoje lično ime, u ime članova Vlade te građana ZDK mladim asovima kraljice sportova na ostvarenim uspjesima.

 

“Kanton je do sada pružao financijsku pomoć, ali postoje određeni zaostaci oko isplate stipendija,te za obezbjeđenje sredstava za održani međunarodni atletski miting, što ćemo u kratkom vremenskom periodu i realizirati. Shodno osvojenim medaljama na evropskom i balkanskom nivou, državnim rekordima koje su ostvarili, odlučio sam da predložim Vladi da Pezera, Mileusnića, Tuku i Alića nagradimo sa po 1.000 KM, a njihove trenere sa po 500 maraka”, kazao je premijer Husejnagić. Prvi čovjek Kantona je istakao kako uspjesi zeničkih atletičara ne može biti briga samo Općine i ZDK već i viših nivoa - Federacije i države Bosne i Hercegovine.

 

“Svoje kontakte sa federalnim vlastima ću iskoristiti da zatražim konkretniju pomoć za ove momke jer oni su ambasadori i Federacije i države BiH. Zbog njih se više priča o BiH. Mislim da i oni moraju dati konkretnu podršku i uključiti se u finansiranje. Njih četvorica su kandidati za OI u Riu i trebaju imati preduslove da mogu trenirati, da ostvare norme i odu na ovo veliko takmičenje i na pravi način tamo predstavljaju svoju zemnlju”, naglasio je Husejnagić.

 

Predsjednik AK Zenica Suad Kaknjo se zahvalio ZDK koji podržava “naše visokorangirane atletičare stipendijama” i dodao kako se nada da će ove nagrade i pomoć biti podstrek za ove mladiće za dalji rad, za dalje napredovanje.

 

Press služba ZDK