26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 April 2013 07:15

Pripreme za Dan policije

 

U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Organizacionog odbora koji je formiran na nivou ministarstva, radi izrade i realizacije Pograma obilježavanja 15. maja, Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

 

Osnovni zadatak svih članova Odbora je planiranje, koordiniranje i usmjeravanje  aktivnosti, koje će se poduzimati u narednom periodu u okviru usvojenog Programa obilježavanja 15. maja, Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.  

 

Programom su predviđeni obilasci porodica i spomen obilježja poginulih i nastradalih policijskih službenika, realizacija programa sportskih takmičenja kao i izrada protokola održavanja  Centralne svečanosti, koja će se održati dana 15.05.2013. godine u Kaknju, ispred novoizgrađenog objekta Policijske stanice Kakanj.

 

Kako je konstatovano, u cilju vršenja svih potrebnih priprema te poduzimanja svih aktivnosti predviđenih usvojenim Programom, Organizacioni odbor će u punom sazivu gotovo svakodnevno zasjedati, donositi odluke, te utvrđivati dinamiku relizacije postavljenih zadataka i vršiti nadzor nad sprovođenjem istih.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA