02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 04 Mart 2013 08:08

Sat za Planetu Zemlju 23.03.

 

WWF, svjetska nevladina udruga za zaštitu prirode, sedmu godinu zaredom organizira "Sat za planetu Zemlju“ ili "Earth Hour“, najveću svjetsku volontersku akciju za očuvanje našeg planeta, te poziva građane i tvrtke da se pridruže akciji 23.03. u 20:30 sati gašenjem svjetla na jedan sat. 

 

Od 2007., kada je 2,2 milijuna ljudi sudjelovalo u prvom "Satu za planetu Zemlju“, održanom samo u australskom Sydneyu, akcija se masovno proširila na više od 7000 gradova i mjesta u 152 zemlje sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Bosna i Hercegovina je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 11 gradova, uključujući Stari Most u Mostaru, Banske dvore u Banja Luci i katedralu Isusa Krista u Sarajevu. 

 

WWF poziva ministre i poznate osobe da izazovu građane Bosne i Hercegovine svojim obećanjima i tako pripomognu održivim akcijama i politikama na području zaštite okoliša. Dodatno WWF poziva i gradonačelnike svih BiH gradova da se pridruže akciji i ugase svjetla na znamenitostima u svojim gradovima, stoji u priopćenju ove udruge.