26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Februar 2013 13:37

Nagrađeni Šut i Bašić

U prostorijama BURCH UNIVERZITETA održana je 4. BOSEPO OLIPIJADA (BOSNA SEMA PROJECT OLYMPIAD) Cilj olimpijade je da učenici BOSNA SEMA obrazovnih institucija nađu određeni problem iz 3 područja - Environment, Energy & IT, te da za te probleme nađu određeno rješenje. Cilj projekta je također da se potakne učenikov intelekt te želja za istraživanjem.  Ove godine prestavljeno je ukupno 112 projekata, a posebno kvalificirani žiri odvojio je za svaki projekat po 20ak minuta, te je poslušao učenike, pogledao njihove projektne plakate, njihov istraživački rad, te ocjenio njihov rad.



Nakon zbrajanja svih glasova žirija, upriličena je ceremonija dodjele nagrada na kojoj su također dodijeljene tri 100% STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE NA BURCH UNIVERZITETU. 

 

Naš učenik Elmir Šut, učenik prvog razreda Međunarodne Srednje škole Zenica osvojio je zlato iz polja Environmenta sa svojim projektom THE NEW AGE ALCHEMY (inače, utvrdio je da se procesom topljenja plastike može doći do sirove nafte, te je to i dokazao), te će našu školu kao i Bosnu i Hercegovinu prestavljati na ISWEEP takmičenju koju se održava ove godine u HUSTONU (SAD)

Također, naš učenik, Haris Bašić, također učenik Međunarodne srednje škole, je osvojio srebrenu medalju iz IT-a, sa svojim projektom ELEKTRONSKOG DNEVNIKA, "SMARTCLASS". On će također da prestavlja našu školu, kao i državu na ovogodišnjem eBiko takmičenju, koje će se održati na FATIH UNIVERZITETU U TURSKOJ.

Nadamo se da će naši momci osvojiti dobra mjesta i na internacionalni takmičenjima.

Povezani članci (by tag)