05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 11 Februar 2013 21:53

OMS Zenica o ubistvu svećenika

Međureligijsko vijeće u BiH i Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici, najoštrije  osuđuju ubojstvo katoličkog svećenika preč. Mile Ivančića, koje se dogodilo nedavno u bihaćkom naselju Zavalje. Tom prigodom upućujemo je priopćenje za javnost:

 

 

„Pozivamo predstavnike vjerskih zajednica i crkava u Bihaću kao i nadležne institucije da izraze solidarnost s katoličkom zajednicom u Bihaću i da joj pruže svu potrebnu pomoć. 

 

Očekujemo od istražnih organa da prioritetno uhite počinitelje ovog gnusnog djela kako bi im se izrekla adekvatna kazna. Uspostavljanje pravde je od presudnog značaja za promoviranje mira, tolerancije i uzajamnog poštivanja u BiH.

 

Međureligijsko vijeće u BiH je više puta naglašavalo da se mora pooštriti kaznena politika kada su u pitanju napadi na vjerske objekte i vjerske službenike. Određen napredak je učinjen u tom smislu ali je očito da nam predstoji još puno rada i aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu zaštitu vjerskim objektima i vjerskim službenicima.

 

Ljudski život je neprocjenjiv Božji dar. Ubojstvo čovjeka ruši sve postulate svetinje života i udaljava nas od našeg Tvorca koji toliko voli čovjeka. S nadom da se ovakav zločin nigdje i nikada više ne dogodi i uz iskrene izraze sućuti Katoličkoj Crkvi“