02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Januar 2013 06:54

Bošnjačka zajednica u Australiji

 

Organizacija "Bošnjačka zajednica u Australiji" (puni naziv: Bosniak Society of Australia) pod pokroviteljstvom "Centra savremenih inicijativa" iz Sidneja (CCISYD)  te u saradnji sa lokalnom zajednicom, je početkom januara 2013.g. prikupila skromna sredstva za stipendiju magistarskog studija jednog studenta na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

 

“Bošnjačka zajednica u Australiji” je putem našeg saradnika u Sarajevu mag. Osmana Softića sredstva uručila direktno studentu Alanu Pečenkoviću u Bihaću te smo time pokrenuli jednu novu inicijativu financiranja i su-financiranja magistarskog studija i doktorata uspiješnih studenata širom BiH. 

 

Zalimo potaknuti i ostale organizacije širom dijaspore da se fokusiraju na podršku stipendiranja mladih i usiješnih studenata koji će svoje studij i akademske radove posvetiti novim methodama razvoja i unapredjenja društva, tehnološkom razvoju, međunarodnim studijima, izučavanju područja koja su još neistrazena te inovacija od kojih ce bosansko-hercegovačko društvo imati značajnu korist.

 

Novinarski prilog Agencije Anadolu o učeniku Ramović Sanidu, iz Selam Pecjani kod Goražda, je također privukla humane Bošnjaka, Turaka i Australijnaca da se odazovu sa još jedom akcijom kupovine jednog bicikla (marke mount-bike) i kacige te da osiguramo sigurno putovanje našem vrijednom školarcu Sanidu do škole i nazad kući.

 

Zahvaljujemo  se svim dobrim ljudima koji su se odazvali našem pozivu. Nadamo se da će te i dalje nastaviti da nas podržavate a sve daljne informacije možete naći putem naše stranice www.talkbosnia.net ili putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

Ernest Kulauzovic

Direktor

 

Centra savremenih inicijativa u Sidneju

E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. | PO Box 696 Auburn NSW 1835