26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Juli 2012 21:40

Vratila se prva smjena izviđača

Više od 150 učesnika prve smjene Izviđačkog ljeta 2012 sinoć je sretno stiglo kućama sa Boračkog jezera. Dva jata ( do 11 godina) i sedam vodova ( 11 do 15 godina) zajedno su proveli nezaboravnih deset dana edukacije, zabave, kupanja, zabavljanja i prepoznavanju novih talenata. Svojim trudom i zalaganjem učesnici si postigli mnoge uspješne rezultate. Tako su polaznici radionice folklora kojom je rukovodila Dženana Mujčinović osmog dana izveli zajedničku tačku sa članovima KUD "Željezara" Zenica. Svojim radionicama život u kampu je uljepšala Selma Mujčinović zadužena za izradu zidnih novina, a Nerdžis Čaplja i Larisa Šabanović su učesnike uvele u svijet kreativnog stvaralaštva.

 

Dalila Dvizac je svojim plesnim talentom obučila sve učesnike da izvedu zajednički ples. Za izviđačke aktivnosti pobrinuli su se Kemal Mahmutović i Orhan Grbešić koji su nam uredili jarbolište i patente uz pomoć ostalih učesnika tabora dok ih je mlada Belma Bjeloglavić učila izviđačkim trikovima koje mogu primjeniti u svakodnevnom životu . Najmlađi učesnici su dobili priliku da uz Dalmina Dvizca nauče osnove karatea, dok su sve učesnike uz podršku TROPIK film&videa u svijet Yu-Gi-Oh! igre uveli Adis i Denis iz Sarajeva.

Tradicionalno, u prvoj smjeni su izviđači koji su se istakli svojim radom u protekloj školskoj godini dobili priliku da pod instruktorskom palicom Dragana Ivankovića - Dange i Željke Knežević-Ivanković steknu nova znanja i vještine kroz Izviđačku Kadrovsku Školu 1. stepena. Za kraj, najtužniji zbog našeg povratka kućama su sigurno bili starješina smjene Dvizac Emir - Dvile i Načelnik smjene Dino Brljevac  koji su uz vrijedne kadrove i osoblje u taboru imali najveću odgovornost za naš boravak. Zahvaljujemo se svim učesnicima smjene, a na fotografijama u prilogu predstavljamo vam dio desetodnevne atmosfere.


Izviđački pozdrav!

Savez izviđača općine Zenica

 

www.sioz.ba

 

izvibor2