26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Juli 2012 16:56

Promjena direktora

Upravni odbor Javne ustanove Dom penzionera Zenica razriješio je danas dužnosti direktora Ibrahima Babića, koji je na ovoj funkciji bio skoro 20 godina! Istovremeno, za vršiteljicu dužnosti direktora imenovana je Amira Hasanica, dosadašnja knjigovođa u zeničkom Domu penzionera.

 

- Uskoro će biti rapisan konkurs za novog direktora koji će biti izabran na period od četiri godine. Nova sjednica Upravnog odbora planirana je za 15-tak dana kada ćemo raspravljati o deblokadi računa preduzeća i o raspisivanju javnog poziva za prijem penzionera u ovu ustanovu, izjavio je Zahid Hrustić, predsjednik Upravnog odbora JU Dom penzionera Zenica.

 

Dvadesetak radnika koji se od aprila nalaze u štrajku, a posljednjih su dana protestvovali i ispred sjedišta Vlade ZDK, traže da prije pregovora o njihovom odustajanju od naplate izvršne sudske presude po osnovu kolektivnih ugovora koja iznosi oko 175.000 KM, Vlada ZDK koja je osnivač preduzeća, izvrši uplatu sredstava neophodnih za početak rada Doma penzionera.

Povezani članci (by tag)