27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 Septembar 2014 13:59

ŠR Čelik Junior u Banovićima

Protekle sedmice izašao je raspored takmičenja za Prvu rukometnu ligu ispred RSBiH. Prve utakmice odigrat će se 5. oktobra (nedjelja), a škola rukometa "Čelik Junior" svoju prvu utakmicu u Prvoj ligi odigrat će u gostima protiv ekipe Rudar iz Banovića.


Kako kažu iz škole rukometa, vrlo su zadovoljni samim žrijebom, te kompletnim rasporedom takmičenja: "Nema sumnje da će naša ekipa pokazati visok kvalitet i potruditi se nadjačati svakog protivnika, jer nema ekipe koja je nepobjediva. Naporno radimo svaki dan ujutro i navečer, te kroz vježbe snage, motorike i tehnike pokušavamo nadopuniti već postojeće znanje naše seniorske ekipe. Ono što je važno napomenuti jeste da našu ekipu čini 97% dječaka iz vlastitog pogona - škole rukometa, a dok sa strane imamo vrlo malo, ali kvalitetnog pojačanja, također iz Zenice. Škola rukometa "Čelik Junior" se trudi da osnuje 100% zenički rukometni klub, a gdje će svi igrači biti iz Zenice, te želimo da vratimo stari sjaj u rukomet i privučemo gledaoce na naše utakmice." - kazali su iz ŠR "Čelik Junior".

Nakon Banovića ekipa Čelik Juniora će biti domaćin Rukometnom klubu Žepče iz Žepča, a u trećem i četvrtom kolu im slijede dva gostovanja. Prvo gostovanje je u Sanskom Mostu, a drugo u Tešnju.

U petom kolu, početkom mjeseca novembra u Zenicu dolazi ekipa RK Bihać, a u šestom kolu Čelik Junior gostuje u Živinicama gdje će odigrati utakmicu protiv ekipe RK Konjuh. Čelik Junior će biti domaćin ponovo u sedmom kolu kada im u goste dolazi ekipe RK Kakanj iz Kaknja.

Predzadnje kolo Zeničani će igrati u Lukavcu protiv istoimene ekipe, a u posljednjem kolu ugostit će ekipu Rukometnog kluba Krajina.

"Kompletan raspored i tačni termini odigravanja utakmica na domaćem terenu, ali i u gostima bit će objavljivani na facebook stranici škole rukometa "Čelik Junior", te putem sredstava javnog informisanja." - kazali su iz Čelik Juniora.

Facebook stranica škole rukometa -> https://www.facebook.com/SRCelikJunior