01 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Avgust 2014 20:19

Press pred utakmicu BiH – Farska Ostrva

Danas je u press salonu Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici održana press konferencija povodom odigravanja kvalifikacijske utakmice BiH – Farska Ostrva.


Naime, ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će na stadionu Bilino polje u Zenici ugostiti ekipu Farskih Ostrva u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano u Kanadi 2015. godine.
Utakmica Bosne i Hercegovine i Farskih Ostrva na rasporedu je sutra (srijeda, 20.avgust 2014.god.) sa početkom u 16,30 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

Novinarima su se obratile selektorica reprezentacije BiH, Samira Hurem, te igračice reprezentacije, Milena Nikolić i Lidija Kuliš. Moderator na pressu bio je Dinko Čeko, kao portparol N/FSBiH.
Samira Hurem je između ostalog izjavila: „Pred sutrašnju utakmicu imamo nekoliko povrijeđenih igračica, ali mislim da će biti spremne za nastup. Sastav će ipak biti izmjenjen u odnosu na meč koji smo odigrale na Farskim Ostrvima. Dobro smo se pripremile, kvalitetnije smo i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda.“
Istakla je da se najbolje BiH nogometašice od nedjelje nalaze u Zenici, u Trening centru N/FS BiH, gdje su odradile tri, a do sutrašnje utakmice u planu imaju još jedan trening.

Uoči naredne utakmice selektorica Hurem još je izjavila:
„Kvalitetnije smo individualno, ali i ekipno od Farskih Ostrva i očekujem da će djevojke dati svoj maksimum i upisati drugu pobjedu u ovom ciklusu kvalifikacija. Imamo određenih problema, nedostaje nam šest, sedam igračica iz prethodnih susreta. Dvije nemaju pravo nastupa zbog žutih kartona, neke su povrijeđene, a na žalost ostali smo i bez Svjetlane Crnjak odlične igračice, koja je zbog studija napustila fudbal. Ipak, ova reprezentacija, čiji je prosjek godina oko 21, veoma je perspektivna i kvalitetna i uvjerena sam da ćemo uz podršku navijača slaviti pobjedu”.
Reprezentativke, i po riječima selektorke najbolje igračice BiH, Milena Nikolić i Lidija Kuliš takođe su izrazile optimizam pred utakmicu protiv gošći sa Farskih Ostrva, sa kojima smo igrali neriješeno 1:1 u prvom susretu odigranom 5. aprila u gostima.
Milena Nikolić je istakla kako je atmosfera u timu izvanredna, te da su sve spremne za sutrašnju utakmicu:
„Atmosfera je, kao i obično, izvanredna i spremne smo za sutrašnju utakmicu. Problem nam predstavljaju male povrede, ali vjerujem da će intervencijom ljekara i fizioterapeuta igračice biti spremne za sutra, te da ćemo dati svoj maksimum".
Lidija Kuliš je, pored ostalog, izjavila:
"Mi smo analizirali Farska Ostrva i dat ćemo sve od sebe. Naša je prednost što igramo kući. Pokazali smo da možemo igrati protiv jačih, kao protiv Poljske i Sjeverne Irske i mislim da će sutra biti sve dobro."

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je najveći uspjeh na UEFA-inoj rang listi. Za samo tri godine napredovali su za devet pozicija na listi, što je za selektorku Samiru Hurem najveći rezultat ove reprezentacije.

Da ponovimo, utakmica Bosne i Hercegovine i Farskih Ostrva na rasporedu je za sutra (srijeda, 20.avgust 2014.god.) sa početkom u 16,30 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

E.Imamović za Zenicablog