03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Juni 2014 02:51

Održan Sportzdk table tenis open

Mirel Aličić pobjednik „Sportzdk table tenis opena“  - U subotu, 28.juna 2014.godine, u Areni Zenica održano je Otvoreno prvenstvo ZE – DO kantona u stonom tenisu “Sportzdk table tenis Open”.

Na prvenstvu je učestvovalo oko 70 takmičara iz Zenice, Žepča, Kaknja, Breze, Ilijaša, Viteza i još nekih gradova, a turnir je protekao u sportskoj atmosferi, objavili su na portalu Sportzdk.
„Veliki broj ljubitelja stonog tenisa bio je oduševljen kvalitetom prikazanog stonog tenisa, a u jakoj konkurenciji od supertalentovanih dječaka iz STK Mladost do veterana u sedmoj deceniji života, najviše je prikazao Mirel Aličić iz Zenice. On je finalnom susretu sa 3:0 savladao Zlatka Lovrića iz Breze“.
Treće mjesto osvojio je Elmas Muratović iz Zenice, koji je bio uspješniji od Senada Šoše iz Kaknja.

“Turnir je opravdao očekivanja, prisutan je bio zaista veliki broj kvalitetnih igrača iz našeg regiona i sigurno da je njegova organizacija pun pogodak. Hvala organizatoru na odlično organizovanoj manifestaciji i nadamo se da će Sportzdk table tenis open prerasti u tradicionalnu manifestaciju”, kazao je prvak Mirel Aličić za Sportzdk..
Manifestacija je bila sastavni dio obilježavanja 26. juna Svjetskog dana borbe protiv bolesti ovisnosti.

Organizatori su bili Udruženje građana „Sport Media“ i Prvi portal o sportu i rekreaciji u ZDK www. sportzdk.ba u saradnji sa Javnom ustanovom Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko – dobojskog kantona i Stonoteniskim klubom „Mladost“ iz Zenice.
Nagrade organizatora dobili su i Mensura Fetić jedina dama učesnica na turniru, te najmalađi učesnik Tarik Bečić (12) i najstariji učesnik Mirat Aličić (70).
BiH reprezenativci Edin Konjić i Mirza Dizdarević učesnicima su prezentirali dio svog bogatog stonoteniskog znanja i pružili su veliki pomoć u organizaciji turnira, a obavljali su i dužnost sudija na “Sportzdk table tenis openu“.

Sport Media i Sportzdk.ba su zahvalili na podršci svojim partnerima:
ArcelorMittal Zenica, Stonoteniski klub Mladost, Regionalna deponija Mošćanica, Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, Općina Zenica, „Alba“, Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK, Turistička zajednica ZDK, Trgovačka radnja „Halooo“, Auto škola „STOP“ i “Sarajevska pivara”.


POGLEDAJ FOTOGALERIJU


E.Imamović za Zenicablog