29 Februar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 15 Juni 2014 10:20

Ha Se Karate Kup 2014

U organizaciji kluba HA SE KARATE DO dana 14.06.2014.godine održan je 21.HA SE KARATE KUP koji je ove godine okupio 10 karate klubova sa prostora Federacije BiH i RS sa 150 takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama od djece 7 godina do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

S obzirom da je je naš turnir održan na kraju takmičarske sezone 2013/2014  iskoristili smo priliku da uručimo plakete kluba takmičaru koji je na najbolji način predstavljao naš klub, zenički i BiH sport.Taklo je Bošnjak Nermin dobio posebno priznanje kluba za osvojene dvije bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u SHOTOKAN karate u 2014.godni a i za ostale sportske rezultate u takmičarskoj sezoni.

 

Na turniru je dodjeljeno 180 medalja i diploma pobjednicima po kategorijama a najuspješniji klub je po broju osvojenih medalja je HA SE KARATE DO sa 15 zlatnih16 srebrenih i 16 bronzanih, drugi je KK“MLADOST“ Vitez sa 14 zlatnih,9 srebrenih i 7 bronzanih medalja, treći je KK“ LAVOVI“ Miričina sa 5 zlatnih,4 srebrenih i 2 bronzanih dok je 4.mjesto zauzeo NARA-MEDICA Kakanj sa 4 zlatne 3 srebrene i 5 bronzanih medalja.  

 

Kako po kriterijumima za proglašenje najuspješnijih domaćin turnira ne ulazi u bodovanje to je pehar najuspješnije ekipe pripao KK „ MLADOST“ Vitez. Najuspješniji takmičar turnira je Mlinarić Amad sa osvojene 2 zlatne medalje u borbama i katama i srebrenom medaljom u katama u starijoj uzrasnoj kategoriji, a najuspješnija takmičarka je Bošnjak Dika sa osvoje 2 zlatne i jednom bronzanom medaljom,oboje članovi HA SE KARATE DO Zenica. Napominjemo da je Dika i prošle godine bila osvajač ovog trofeja.

 

Turnir je protekao u fer i korektnoj atmosferi a organizovan je na dva borilišta.

 

Generalni pokrovitelj turnira je općina Zenica a turnir  je otvorio Bošnjak Nermin najuspješniji takmičar kluba u prethodnoj godini. Sponzori današnjeg takmičenja su BH TELECOM,Turistička zajednica ZE DO Kantona, ALMY D.O.O. Zenica, SRDA COMERC D.O.O. Zenica.

    

S poštovanjem,

 

PRESS SLUŽBA KLUBA

Povezani članci (by tag)