04 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 April 2014 05:44

ORL Srednja Bosna - Odigrano 1. kolo

U nedjelju, 30.marta 2014.godine, u Zenici-dvorana na Bilmišću, odigrano je prvo kolo Omladinske rukometne lige (ORL) za juniorke, regija Srednja Bosna.
Ove godine liga će se igrati kroz dva mjeseca, a svaki grad učesnik će biti domaćin jednog kola, a u sklopu kojeg će se odigrati tri utakmice.


ČLANICE LIGE:
Članice lige su rukometašice slijedećih klubova:
1. Ženski rukometni klub "Sloga 2013" iz grada: Gornji Vakuf-Uskoplje
2. Škola rukometa "Čelik Junior" iz grada: Zenica
3. Ženski rukometni klub "5 plus Vitez" iz grada: Vitez
4. Ženski rukometni klub "Žepče" iz grada: Žepče
5. Ženski rukometni klub "Kiseljak" iz grada: Kiseljak
6. Ženski rukometni klub "Iskra" iz grada: Bugojno

U prvom kolu, u Zenici, igrali su:
ŠR "Čelik Junior" - ŽRK "Iskra" 27:25 (14:13)
ŽRK "Žepče" - ŽRK "5 plusVitez" 9:23 (6:15)
ŽRK "Kiseljak" - ŽRK "Sloga" (Nije odigrano zbog odustajanja od takmičenja ekipe iz Kiseljaka)
ŠR "Čelik Junior" – ŽRK "Sloga 2013" 20:16 (utakmica iz 5.kola – po dogovoru klubova).

 

orl
Prva utakmica Omladinske rukometne lige za juniorke, regija Srednja Bosna je završena rezultatom 27:25 u korist ekipe Škola rukometa “Čelik Junior” Zenica.
Najbolji igrač prve utakmice, prvog kola je Sara Osmančević iz škole rukometa “Čelik Junior”, koja je za svoju ekipu postigla 12 golova.
Najbolji golman prve utakmice, prvog kola je Natalija Kajić iz škole rukometa “Čelik Junior” koja se uspješno intervenisala 14 puta.

U drugoj utakmici ekipa ŽRK "5 plus Vitez" je visoko porazila ekipu ŽRK "Žepče" sa 23:9.

Bududi da se ekipa ŽRK “Kiseljak”nije pojavila na turniru u Zenici –nakon čega je na zahtjev klubova i diskvalifikovana iz takmičenja, odigrana je utakmica PETOG kola, a gdje je domadin – škola rukometa “Čelik Junior”odigrao utakmicu protiv ŽRK “Sloga 2013”iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje, objavili su na oficijelnoj stranici ORL Srednja Bosna, sa koje vam donosimo još pojedinosti o prvom kolu, odigranom u Zenici 30.marta 2014.godine.
Utakmica je završila rezultatom 20:16 u korist ekipe ŠR “Čelik Junior”.
Najbolji igrač druge utakmice petog kola je Sara Osmančević sa postignutih devet golova.
Najbolji golman druge utakmice petog kola je Ilhana Jareb koja je uspješno intervenisala 16 puta.

Tabela nakon 1.kola, odnosno, nakon odigranih utakmica u Zenici (30.03.2014.god.):
1.Čelik-Junior  2  2 0  0 (47:41) 6
2."5 plus Vitez" 1 1 0 0 (23:9)  3
3.Iskra             1  0  0  1 (25:27) 0
4."Sloga 2013" 1  0 0  1 (16:20) 0
5.Žepče            1  0  0  1 (9:23)  0

"Pored navedenih utakmica u Zenici, u organizaciji škole rukometa "Čelik Junior" održana je u dvorani na Bilmišću i humanitarna akcija za dvogodišnju Zeničanku Lamiju Pehlivanović koja se od rođenja bori sa srčanom bolešću.
U sklopu ove akcije priređen je veliki rukometno-zabavni spektakl koji je trajao od 11 ujutro, pa sve do 19 sati. Gledaoci su mogli uživati u fantastičnom rukometu, a na terenu dvorane Bilmišće odigrani su susreti između kadeta i juniora sarajevske Bosne i domaćina, Čelik Juniora. U obje utakmice slavili su domaćini iako je, pod utjecajem treme zbog pune dvorane, Čelik Junior lošije otvorio utakmicu. Međutim, na kraju je domaćin ubjedljivo slavio.
Nakon humanitarnih, prijateljskih utakmica između dva velika prijateljska kluba, RK Bosna i ŠR Čelik -Junior, na teren je izašla zenička muzička grupa Bel Canto koja je zadivila sve prisutne. Svima je u sjećanju ostala izvedba pjesme "Bella Ciao", te su uz gromoglasan aplauz pozdravili najbolji accapela bend Europe. Domaćin se posebno zahvalio grupi Bel Canto koja je i pored svojih ogromnih obaveza i pretrpanosti u rasporedu uspjela izdvojiti vrijeme i zapjevati za malenu Lamiju Pehlivanović.
Nakon muzičkog dijela programa na red je došla rukometna liga za juniorke. Na samom početku pred pristojno ispunjenom dvoranom, led su probile naše Zeničanke koje su igrale protiv Iskre iz Bugojna"-kaže se u saopštenju organizatora, press službe ŠR Čelik-junior.
O tome smo napred pisali.
Završnica takmičenja će se održati u Vitezu 24./25. maja, 2014. godine, a u sklopu koje će se odigrati posljednje kolo ORL za djevojke – regija Srednja Bosna, te dodijeliti nagrade za najbolje plasirane.

"Za kraj, važno je napomenuti da ORL "Srednja Bosna" djeluje kao neprofitabilna organizacija i da se svi klubovi takmiče bez kotizacije i sličnih troškova. Cilj je da kroz godinu, dvije rada budemo jedna od najjačih i najmasovnijih liga na prostoru Bosne i Hercegovine, a ukoliko se sve završi prema planovima u ovoj sezoni, od iduće sezone startat će se i sa ligom za kadetkinje"- kazuju iz organizacije lige.

E. Imamović za Zenicablog