26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 05 Februar 2014 22:12

Prozivka u FK Rudar

Pripreme za proljetnu polusezonu danas su počeli i nogometaši zeničkog Rudara. Jesenji prvaci Lige ZDK u nastavak sezone ulaze sa ambicijama da na čelnoj poziciji ostanu i nakon 14. kola. „Naš cilj je plasman u Drugu ligu Centar i tom cilju će biti podređeno ovih skoro dva mjeseca priprema, kao i preostalih sedam utakmica u proljetnoj polusezoni.

 

Kostur tima iz jesenje polusezone je ostao. Neki mlađi igrači su promijenili sredinu ali uprava kluba na čelu sa predsjednikom Nihadom Perčom odlučna je da Rudar bude respektabilan klub i sigurno je da ćemo do početka polusezone imati nekoliko novih, kvalitetnih igrača“, kaže Alen Hatkić, šef stručnog štaba FK Rudar Zenica. Osim Hatkića, današnjoj prozivci na kojoj su nogometaši dobili plan i program priprema, prisustvovali su i predsjednik Skupštine FK Rudar Tarik Švraka i novoimenovani generalni sekretar kluba Muamer Mehić.

 

Rudar će pripreme obaviti na terenima Kamberovića polja, a do prve utakmice za bodove u 2014. godini, protiv Gradine iz Doboj Juga, u planu je odigravanje najmanje pet kontrolnih susreta. Rudar je jesen završio na 1. mjestu sa 17 bodova, jednim više od drugoplasirane ekipe NK Žepče sa kojom će vjerovatno do posljednjeg kola voditi borbu za plasman u viši rang.

 

foto: Elmir Kobilica

tekst: Sportzdk.ba

 

1888939 10202960068824546 1062987578 o