02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Januar 2014 20:24

Prozivka u NK Čelik

U press salonu stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prozivka igrača NK Čelik pred početak priprema za proljetnu sezonu 2013/2014. Prisutnim novinarima obratili su se: Senad Sarajlić, predsjednik kluba, Alija Porča , direktor kluba i Nizah Hukić, prvi put u ulozi šefa stručnog štaba Čelika. Pored pomenutih, pred igračima su bili i Hukićevi pomočnici: Vitomir Paškalj i Nijaz Hrustanović.


Predsjednik Sarajlić i direktor Porča istakli su "zadovoljstvo rezulatima u finišu jesenjeg dijela sezone i očekivanja da će oni biti nastavljeni i na proljeće. Predsjednik Sarajlić je naglasio da zbog bodovnog zaostatka u Premijer ligi nije realno očekivati plasman u sami vrh tabele i izlazak u Evropu kroz prvenstvo, ali da je cilj da se napravi što bolji plasman. Plasman u osminu finala Kupa je prilika da se ide do kraja i pokuša doći do trofeja". Kazali su su da je klub napustio najbolji Čelikov nogometaš u zadnje vrijeme, Saša Kajkut, koji će karijeru nastaviti u Hong Kongu. Pozdravili su novog pomoćnog trenera NK Čelik, Vitomira Paškalja i kazali da im je drago što se Vito vratio u svoj klub.


Šef stručnog štaba Nizah Hukić na početku priprema kompletirao je stručni štab, pa će njegov prvi asistent u nastavku sezone biti bivši igrač Čelik Vitomir Paškalj. Hukiću se odazvao 21 igrač. Odsutni su bili Bajraktarević, Duvnjak, i Nurković, koji se očekuju u subotu na prvom treningu, koji je zakazan za 11,00 sati na Kamberovića polju. 

Današnjoj prozivci su se odazvali: Adi Adilović, Salih Hinović, Darko Mišić, Harun Huseinspahić, Alen Dedić, Sead Jakupović, Slobodan Lakičević, Emir Jusić, Kenan Horić, Marko Nestorović, Stipe Barać, Haris Ribić, Renato Gojković, Dženan Bureković, Vedad Jaganjac, Marin Popović, Vladimir Grahovac, Nikola Simić, Duško Stajić, Namir Alispahić i Jasmin Mešanović.     Opravdano, sa prozivke su bili odsutni: Semir Bajraktarević i Armin Duvnjak, a neopravdano Adis Nurković.

 

Prema planu priprema, Čelik će prve tri sedmice raditi u Zenici na terenima Kamberovića polja. Trenirat će se dva puta dnevno na Kamberovića polju i teretani u Areni Zenica do 5. februara, kada je planiran odlazak na drugu fazu priprema u Rovinj. Planom i programom priprema, u Istri bi se odigrale četiri kontrolne utakmice, te još dvije u BiH, od kojih bi jedna bila generalna probna utakmica   u Zenici, pred susret protiv Sarajeva koji je na programu 1. marta na Bilinom polju.

 

Vodstvo kluba nije zadovoljno igrama Marka Nestorovića, sa kojim će se pokušati sporazumno raskinuti ugovor, kao i sa Duškom Stajićem, koji je skup za trenutnu situaciju i trenutne ambicije. Angažovanja novih nogometaša, vjerovatno, neće biti. Međutim, direktor Porča je na kraju, ipak, kazao:


"Naravno, ako ispadne prilika da pod povoljnim uslovima dobijemo kvalitetnog igrača, mladog igrača, nećemo je propustiti. I naravno, ako neko od ovih igrača koji su pod ugovorom dobije povoljnu ponudu, nećemo ga sputavati, a na njegovo mjesto doveli bi novog"

 

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa