26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 14 Januar 2014 21:02

Počele pripreme RK Čelik

U Gradskoj areni Zenica su započele pripreme ekipe Rukome-tnog kluba,,Čelik'', koja je jesenji  šampion Premijer lige Bosne i Hercegovine. Iako je nekoliko igrača opravdano izostalo na prvom treningu u ponedjeljak, drugog dana su se u Gradskoj areni okupili svi prvotimci koji su osvojili titulu jesenjg prvaka Premijer lige BiH, uključujući i povrijeđenog Mirzu Hurema. Na trenigu u utorak lakšu povredu je ,,zaradio''  i Mirza Dervenčić, dok se Davor Kadić još nije u potpunosti oporavio od povrede u posljednjem prvenstvenom kolu  protiv RK Maglaj u Maglaju. 

 

Treninge ,,Čelika'' vodi trenerski par Zdenko Antović – Seldin Rizvanović, a trenira se dva puta dnevno. Prije podne su igrači u teretani, a poslije podne je rad s loptom u Gradskoj areni. 

- Odmah ćemo započeti i sa prijateljskim utakmicama i sada smo u potrazi za adekvatnim protivnicima. U kombinaciji su susreti  sa RK ,,Žepče'' i RK ,,Vitez'' i sa još nekim ekipama – kaže trener ,,Čelika'' Zdenko Antović – Nadam se da će do 1. februara,  kada se igra prva prvenstvena utakmica  u Sarajevu sa RK ,,Bosna'', moja ekipa  biti spremna za taj važan okršaj  – kaže Antović.