27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Septembar 2013 07:12

NETS:Porča i Arnaut u Austriji

Dva mlada košarkaša zeničkog kluba Nets, Harun Porča (190 cm, 15 g) i Naretena Arnaut (16 g, 189 cm), prešli su u sklopu protokola o saradnji dva kluba u redove austrijskog prvoligaša Furstenfeld pantera, što je lijep uspjeh mladog zeničkog kluba

 

- Porča i Arnaut igraju na poziciji bekova, a s „Panterima“ će potpisat ugovor na 3+1 godinu. Obojica će u početku igrati za mladi tim- kaže trener Netsa Armel Mujaković, koji ističe da s Austrijancima imaju dogovor da svake godine mogu uzeti jednog ili dva igrača.

 

Netsi su bili sve dogovorili i za prelazak juniorskog reprezentativca Dine Alića u slovenačku Elektru iz Šoštanja, gdje je bio i na probi, ali se mladi igrač odlučio vratiti kući, jer su, kaže Mujaković, u klubu zahtjevali da četvrti razred srednje škole pohađa vanredno.

 

 

Alić je u avgustu, prije odlaska u Sloveniju, bio počeo pripreme s timom Kaknja, a željeli su ga i u zeničkom Čeliku, s čijom je juniorskom selekcijom prošle godine igrao i završni turnir za junorskog prvaka BiH. Mujaković nam nije znao kazati gdje će, sada, nastaviti karijeru i Alić. Navodno je najbliži Žepču.


V. Begunić