02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 30 Avgust 2013 23:45

Veče Sportske škole

Uokviru manifestacije "Dani sporta grada Zenice", u petak 30.avgusta 2013. god. u 18,30  sati, na platou ispred RK "Bosna", održano je "Veče igara i zabave". Naime, SPORTSKA ŠKOLA Zenica u saradnji sa Centrom za strane jezike Magpie organizovali su "Veče igara i zabave", gdje su zajedno promovisali svoj rad. Ovom manifestacijom su se na aktivan i zabavan način oprostili od raspusta.

 

Sportska škola "Zenica" je počela sa radom 05. septembra 2011. godine i namjenjena je djeci uzrasta od 4 do 10 godina. Formirana je od strane Društva pedagoga fizičke kulture Zenica i u njen rad su uključeni magistri i profesori sporta koji se trenutno nalaze na birou. 

 

Ekipu Sportske škole "Zenica" čine treneri i profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja: Ermin Zukić, Amir Mahmutović, Selma Husagić, Goran Dimitrieski, Damir Pripoljac, Nedim Mulabdić, Sanjin Aldobašić, Armin Smajlović...

 

+ foto galerija ispred Bosanke KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ


Nakon nepune dvije godine postojanja i rada, kroz program Sportske škole prošlo je više stotina djevojčica i dječaka.

 

Članovi SPORTSKE ŠKOLE su pokazali svojim vršnjacima razne sportske vještine sa loptom, biciklom, konopom, rolama, flomasterima...te kako se druže i zabavljaju. Prisutan je bio zavidan broj djevojčica i dječaka, kao i građana Zenice u publici.

 

Kao što smo već objavili, Sportski savez općine Zenica, pod pokroviteljstvom Općine Zenica, po drugi put je organizator manifestacije "Dani sporta grada Zenice".

 

Završni dio manifestacije "Dani sporta grada Zenice", koji će obuhvatiti promociju sportskih kolektiva, održat će se u ponedjeljak i utorak ( 02. i 03. septembar 2013.godine) u 18 sati, na platou ispred robne kuće "Bosna". Evo sportskih kolektiva, koji su potvrdili učešće: Ragbi klub Čelik, ŽNK Čelik, OKK Čelik, SRK Bosna, NK Fortuna, Džudo klub Zenica, Škola fudbala Tempo-Sport, STK Mladost, OK Zenica (M/Ž), Biciklistički klub Zenica, Karate klub Hasen do, Zak Zenica, Džudo klub Policajac.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto galerija ispred Bosanke KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ