29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Avgust 2013 18:05

Senad Brkić potpisao za Rudar

Senad Brkić novi je nogometaš zeničkog Rudara! Iako će 3. septembra napuniti 44 godine, Brkić je odlučio nastaviti sa akivnim igranjem. Protekle sezone nastupao je za NK Busovača, i u Ligi SBK bio prvi strijelac, a od 31. augusta ljubimac Čelikovih navijača, predvodit će napad zeničkog kantonalca Rudara.

 

Vijest  je portalu SPORTZDK.ba potvrdio jedan od najboljih Čelikovih napadača svih vremena, a zadovoljstvo nisu krili ni u upravi zeničkog kluba. „Rudar ima izuzetno mladu ekipu, a od Senada Brkića još uvijek se mnogo toga može naučiti i bit će od koristi za naš mladi tim i isto tako mladog trenera Alena Hatkića“, kaže Nihad Perčo, predsjednik FK Rudar. I u nedavnoj prijateljskoj utakmici kombinovanog tima Čelika i Busovače na Kamberovića polju, Brkić je pokazao da je još uvijek velika opasnost po protivničke golmane.

 

Postigao je jedan i asistirao za još jedan pogodak Busovljaka koji su na kraju slavili sa 3:2. U bogatoj karijeri Senad Brkić koji je trener u omladinskim selekcijama Čelika, osim za klub sa Bilinog polja nastupao je za HNK Rijeka, turski Altay, te prošle sezone za Busovaču.