26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Juli 2013 15:57

Obavljena prozivka u FK Rudar

Danas je na pomoćnom terenu (sa umjetnom travom) KSC  Kamberovića polje, održana prozivka i prvi trening nogometaša zeničkog FK Rudar, u okviru priprema za sezonu 2013/2014. Prozivku je izvršio generalni sekretar kluba, Erzet Avdić, koji je, zajedno sa novim trenerom, upoznao igrače o ambicijama kluba u narednoj sezoni, i planu i programu rada u pripremnom periodu.


Prozivci se nisu, opravdano, odazvali Šabanović, Muratović E., Mahmutović, Avdić, i nekoliko juniora, koji se pripremaju za juniorski Kup ZDK. Redovni treninzi počinju sutra i kompletne pripreme obavit će se na KSC Kamberovića polje. Pripreme za narednu sezonu su, kako nam reče generalni sekretar Erzet Avdić, počele su ranije, jer su i ambicije kluba veće:


rudarproz4


" U narednoj sezoni ambicije FK Rudar su osvajanje prvog mjesta u Kantonalnoj ligi i plasman u Drugu ligu grupa Centar. Imamo sve uslove za ispunjenje cilja". Avdić dalje dodaje: "Prošle sezone smo afirmisali veliki broj svojih mladih igrača koji su iznijeli teret lige. Osim toga, naši su juniori prvaci Lige ZDK. Uz par igračkih pojačanja, sigurno je da mladost Rudara može iznijeti teret lige i ispuniti cilj. Dres Rudara u narednoj sezoni vjerovatno će nositi bivši igrači Čelika Selmir Mahmutović i Elman Muratović, iskusni odbrambeni igrač Alen Hatkić, te golman Čelika, Travnika, Rudara iz Kaknja Amel Pjanić. U kontaktima smo sa još nekim igračima. Prilikom selekcije prednost će imati igrači rođeni 1995. i 1996. godine, kao i mlađi", rekao je, na kraju Avdić.

 

 

Nedavno izabrana nova uprava na čelu sa predsjednikom Nihadom Perčom, angažovala je novog trenera  To je mladi Armin Turušlić, nekadašnji igrač Rudara i još nekih klubova.

Kako nam rekoše, trener golmana i golman u ekipi će biti Amel Pjanić, a kondicioni trener Elvir Krehmić, proslavljeni zenički atletičar. Elvedin Beganović, nakon što je preuzeo funkciju šefa stručnog štaba novog federalnog prvoligaša FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, "zamrznuo" je funkciju sportskog direktora FK Rudar Zenica. Inače, prošlu sezonu Ligi ZE-DO kantona, Zenički FK Rudar završio je na 3. mjestu, a Skupština kluba, održana početkom maja, između ostalog, zaključila je kako je cilj ovog kluba sa bogatom tradicijom u narednom periodu plasman u viši rang takmičenja i afirmacija mladih igrača.

 

E. Imamović za Zenicablog