26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 24 Mart 2013 13:11

RK Čelik: Pobjeda i bez Kadića

 

21. kolo Premijer rukometne lige BiH ČELIKU POBJEDA I BEZ KADIĆA -  Utakmica 21. Kola Premijer lige BiH RK ,Čelik'' – RK ,,Prijedor'' igrana u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca: oko 600. Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (Mostar).  Rezultat: 38:26 (poluvirijeme 16:12) za ,,Čelik''. Sedmerci: za ,,Čelik'' 4 (3 penala je odbarnio golaman Bojan Babić), a za ,,Prjedor'' 3 penala (sva tri pretvorena u golove). Isključenja: ,,Čelik'' - 10 minuta,  a ,,Prijedor'' -  8 minuta. 


RK ,,ČELIK'': Beganović (jedna odbrana), Ivančev (3), Dervenčić (5), Martić, Ćosić (3) Dervišević, Brkić (4), Tufekčić, Kadić, Bašić (2), Begagić (10), Gušić (4), Starčević (17 odbrana), Kobilica, Begović (5), Duvnjak (2). Trener: Zdenko Antović.

 

RK ,,PRIJEDOR'': Babić (19 odbrana – odbranio 3 sedmerca), Škorić (4), Kragulj, Miljuš, Mandić (6), Popović, Veinović, Kaurin (1), Selimbegović (2), Prole, Unčanin, Trkulja (3), Ranđelović, Radaković (3), Šatara (2) i Blagojević (5). Trener: Aleksandar Miljuš. 

 

Rukometaši ,,Čelika'' su u odličnoj  partiji, u kojoj je u igru ulazilo čak 15 igrača (među kojima i mladi Beganović, Dervišević i Tufekčić) u potpunosti su nadigrali inače solidnu ekipu ,,Prijedora'' rezultatom 38:26. Iako je sjedio na klupu Dravo Kadić - najbolji igač ,,,Čelika'' i reprezetativac Bosne i Hercegovine jedini nije nikako ulazio u igru.

 

Nismo željeli da rizikujemo da se Kadić povrijedi pošto sljedeće sedmice ima okupljanje u okviru ,,A'' reprezentacije Bosne i Hercegovine. Istina dobio je jedan manji udarac u nogu u utakmici Trebinju prošle sedmice, ali to nije razlog njegovog neulaska u igru. Naime, želimo smo da se on odmori i u nastupima BiH selekcije bude odmoran i spreman za reprezentativne okršaje naredne sedmice. On je sjedio na klupi i bio je spreman, da je bilo potrebe - da uđe u igru. Hvala Bogu da to nije trebnalo i da su alternacije ne samo na toj nego i na drugim pozicijama odlično odradile ,,posao''. Najvjerovatnije da Davor Kadić neće igrati ni u Derventi – kaže trener ,,Čelika''  -  Zdenko Antović. 

 

Inače, ova utakmica je protekla u znaku dobre igre pivotmena i kapitena ,,Čelika'' Aldina Begagića (postigao 10 golova) i krila: na desnom krilu - Edvina Begovića sa pet posignutih glova (posebno u prvom poluvemenu), koga je u drugom poluvremenu zamijenio Edin Gušić sa postignuta 4 gola (koji zbog boravka u SAD duže vrijeme niie nastupao). Na lijevom krilu igru je započeo u prvom poluvremnu Milan Duvnjak, koji je do sredine drugog poluvremena odigrao na reprezentativnom novu, a u drugom poluvremenu umjesto njega je u igru ušao Haso Ćosić.

 

Odlični su bili i Mirza Dervenčić, koji je igrao u napadu i mijenjao sa iskusnim Nerminom Bašićem, koji je igrao u odbrani, te Milan Ivančev, koji je solidno odigrao na poziciji srednjeg beka. Elvis Brkić je pružio standardno dobru partiju, a šansu su dobili i svi ostali, posebno mladi igrači sa klupe. Dragan Starčević je ponovo branio kao u najboljim danima.

 

U gostjućoj ekipi ,,Prijedora'' bolji od stalih bili su, pored mladog  golmana Bojana Babića (sa 19 odbrana, od čega je odranio i tri sedmerca koje su izvodili Martić, Bašić i Kobilica) – Momčilo Mandić (postigao je 6 golova), Blagojević (5) i Škorić (sa 4 postignuta gola). 

       

Opšti utisak objektivne zeničke publike u Gradskoj areni  je - da ,,Prijedor'' ima solidnu ekpiu i da ne zaslužuje napuštanje Premijer lige. Šta će se ipak desti - vidjećemo uskoro. Već u narednom kolu, koje se igra u srijedu 27. marta, doćiće do daljeg ,,rašči-šćavanja'' i na vrhu i na dnu tabele. Tako ,,Čelik'' gosuje u Derventi, kod jednog od pet kandidata za napuštanje lige. U Zavidovićima gostuje drugoplasirana ekipa Konjuha iz Živinica. Pobjeda jedne ili druge ekipe – Krivaju približava ispadanju, a Konjuh ,,Ligi 6''. I u Goraždu će se u srijedju dosta toga raspetljati – ko je bliže ,,Ligi 6'' (domaćin ,,Goražde'' ili ,,Gradačac'' sa povratnikom u tim reprezentativcem BiH – Doborcem).

 

Kao što je poznato -  poredak prve četiri ekipe na tabeli Premikjer lige je sada: ,,Čelik'' je prvi sa 48 bodova,  Konjuh drugi sa 47, a ,,Gradačac'' i ,,Goražde'' imaju po 40 bodova.  Sve u svemu – odavano Premier liga BiH nije bila interesantnija i ,,zapetljanija'' što se tiče i  prva tri mjesta koje vod eu ,,Ligu 6'', ali i ko će, pored RK Kaknja, koji je odavno otpisan – ići u niži rang takmičenja. 

 

Želimo sreću i pobjedu  ,,Čeliku'' i u Derventi  naredne srijede!