28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Februar 2013 14:43

Press u NK Čelik

Danas je, u prostorijama NK "Čelik", održana konferencija za medije. Povod za press je prva utakmica proljetnog dijela prvenstva BiH Telekom Premijer lige i veliki derbi 16. kola, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin, drugoplasiranoj ekipi na tabeli, FK Sarajevo.

 

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, trener i šef stručnog štaba i Adi Adilović, novi golman i Čelikovo pojačanje u proljetnom dijelu sezone.

 

U vezi predstojećeg derbija sa Sarajevom, trener Vlado Jagodić , između ostalog, je izjavio:

"Možda bi bilo prepotentno kada bih rekao da je ovo utakmica kao sve druge. Nije, svi znamo da je ovo rivalitet dva dobra kluba. Sigurno je da je prva utakmica koju smo odigrali na početku prvenstva, pokazala o kakvom rivalitetu se radi. Odigrali smo dobru utakmicu i navijanje je bilo fer i korektno. Ja se nadam da će tako biti i sutra i nema razloga da ne bude tako".

 

 Jagodić se, zatim, osvrnuo i na rivala:

"Pratili smo jedni druge i teško može biti nekih iznenađenja. Mi da iznenadimo Sarajevo ili oni nas, mislim da je u domenu naučne fantastike. Dobro znam koliko su nas pratili u Rovinju, tako isto i mi njih. Ja mislim da svi koji dođu na utakmicu da će imati šta da vide, ovo je otvaranje prvenstva i ovo što smo vidjeli u našoj generalnoj probi, sigurno je da to nije ono što ćemo prikazati u subotu. Ni Jović nije zadovoljan generalkom u Mostaru, tako da tu smo negdje oko uigranosti i spremnosti. U blagoj smo prednosti, manje smo mijenjali igrača nego Sarajevo. Izgubili su tri ključna igrača i to je veoma teško nadoknaditi" 

 

I jedna i druga ekipa imaju manje probleme sa sastavom, a Jagodić je istakao kako i pored toga želi prvenstvo otvoriti pobjedom.

 

Najavio je izostanak igrača sa derbija: "Kod njih je to Dupovac, kod nas Kenan Horić. Ako budemo pravi od početka, sreća će nas pratiti, ako ne, imat ćemo problem, a ja to ne želim. Želja mi je otvorimo prvenstvo pobjedom i sigurno je da je ovo prilika da pozovem naše navijače. Siguran sam da mi sada imamo bolji igrački kadar".

 Trener Čelika nam je otkrio kako su van pogona Emir Jusić i golman Adis Nurković.

 

"Imam dobar izbor igrača, neko je malo manje, neko malo više sposoban, ali imamo dosta rješenja sa klupe i nadam se da će utakmica ići u toku u kojem to očekujemo i uz sav respekt prema Sarajevu mislim da smo u blagoj prednosti", zaključio je, na kraju, trener Čelika Vlado Jagodić.

 

Čelikov novi golman, povratnik u klub i pojačanje u proljetnom dijelu sezone, Adi Adilović, obećava veliku borbenost u ime cijelom tima i očekuje pobjedu nad velikim rivalom. Procjenjuje da je naša liga dosta izjednačena i da za pobjedu odlučuju sitnice. Kaže, da će svi saigrači ostaviti srce na terenu, jer sa pobjedom u ovom derbiju, određuje se smjer u nastavku prvenstva i to je temelj za naredne utakmice. Očekuje podršku navijača sa tribina, jer je ova utakmica na rezultat, u kojoj očekuje pozitivan ishod.

 

Utakmica Čelik – Sarajevo, na rasporedu je u subotu, 02. marta 2013.godine na stadionu "Bilino polje" Zenici, sa početkom u 14:00 sati. 

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito nogometa, da dođu u subotu na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik"  u ovoj derbi utakmici.

 

 

Evo svih parova 16. kola, satnice i glavnih sudija (02./03.mart 2013.):

Subota, 14:00 sati:

Čelik - Sarajevo (Ovaj meč će suditi Ognjen Valjić iz Banja Luke, a pomagat će mu pet sudija. Pomoćnici su Dalibor Drašković i Ratko Kunić, a pored terena će biti još Danijel Pajić, Husein Terzić i Dragan Skakić).

 

14:30 sati:

Radnik - Velež (Goran Paradžik)

Rudar - Olimpic (Tomislac Ćuić)

Zvijezda - Borac (Vladimir Bjelica)

19:00 sati:

Željezničar - Travnik (Predrag Stankić)

 

Nedjelja, 14:30 sati:

Slavija - Široki Brijeg (Emir Alečković)

Zrinjski - Leotar (Edin Jakupović)

GOŠK - Gradina (Irfan Peljto)

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa