29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 31 Januar 2013 11:52

Press:OKK Čelik - Gradina

 

Danas je, u prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je  naredna utakmica  15. kola  A-1 košarkaške lige BiH, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik, ponovo, domaćin. Ovog puta u goste im dolazi  ekipa KK Gradine iz Srebrenika, koja im je, jesenas u  Srebreniku, nanijela prvi poraz u prvenstvu (71:64).

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, trener, te košarkaši Dino Begagić i Adem Pezer.

 

Trener Nedžad Hodžić se osvrnuo na prošlu utakmicu i pobjedu protiv Donjeg Vakufa u zeničkoj Areni. Istakao je da je zadovoljan pobjedom, ali da se treba još poraditi na zalaganju i timskoj igri, te boljoj odbrani. Za narednog protivnika izjavljuje da je nezgodna ekipa i da može svakome napraviti problem, ako se ne eliminiše njihov dvojac Nurkanović i Horozić. 

 

-Trebamo raditi na odbrani od picken-rolla, koji Gradina, dosta često, koristi u toku utakmice. Očekujem sigurnu pobjedu u borbi za četvrto mjesto u ligi, koje obezbjeđuje učešče u Play Offu za prvaka A-1 lige.

 

Jedan od najboljih Čelikovih košarkaša, Dino Begagić, izjavljuje da očekuje pobjedu protiv Gradine, koja ih je, kako kaže, nezasluženo pobjedila u Srebreniku. I on ističe da treba zaustaviti Horozića i Nurkanovića, koji su, ipak, udarni igrači Gradine.

Povratnik u ekipu, nakon odsustva u prvom dijelu sezone, centar Adem Pezer, izjavljuje da se treba poboljšati borbenost i timska igra. Idemo na pobjedu, koja nam donosi sigurnost u nastavku prvenstva.

 

Utakmica Čelik – Gradina je na rasporedu u subotu, 02.02.2013.godine u gradskoj Areni u Zenici, sa početkom u 19:00 sati. Ulaz 2 KM.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik" i u ovoj utakmici, u borbi za četvrto mjesto i učešće u završnici prvenstva.

 

Evo svih parova 15. kola (02.02.2013.god.): 

Čelik – Gradina  

Donji Vakuf – Spars (Mo) 

Bošnjak – Spars (Sa) 

Limometal – Play Off 

Student – Sloboda 

Orlovik – Brčko Distrikt 

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa