27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 Juli 2012 10:50

Međ.igre PODP: ZDK prvi

TAKMIČARI ZE-DO KANTONA POBJEDNICI NA OTVORENOM PRVENSTVU SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM I SPORTSKIM IGRAMA - PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE Na stadionu „Asim Ferhatović – Hase”, odažano je 4. Otvoreno prvenstvo sa međunarodnim učešćem i 9. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. Ovaj značajan sportski događaj je otvorio g. Ivica Mladina, savjetnik premijera Federacije BiH.

 

Premda se nismo nadali, obzirom na jačinu ekipa iz Slovenije, Srbije i Kantona Sarajevo, koje su imale odgovarajuće pripreme, ekipa Ze-do kantona, predvođena takmičarima zeničkog udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) je pobijedila u muškoj atletici, ukupno i na šahovskom turniru. Šalu na stranu, ali izgleda da pobjeđujemo i kada smo oslabljeni. Ekipe Slovenije i Kantona Sarajevo su imale dugotrajne pripreme, dok naši takmičari nisu nikada ni minut imali pripreme!

 

Premda se nismo nadali, obzirom na jačinu ekipu iz Slovenije, Srbije i Kantona Sarajevo, koje su imale odgovarajuće pripreme, ekipa Ze-do kantona, predvođena takmičarima zeničkog udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) je pobijedila u muškoj atletici, ukupno i na šahovskom turniru.

 

Učestvovale su ekipe Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Iz Bosne i Hercegovine su učestvovale ekipe Republike srpske, Ze-do kantona, Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Srednje-bosanskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog, Livanjskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

 

Takmičenja su obavljena u atletskim disciplinama: trke u kolicima na 100, 200 i 400 m., bacanje koplja, diska i kugle. Održan je i šahovski turnir.

Za zeničko udruženje PODP su nastupili: Bajramović Halid, Fazlić Ferid, Jašarević Hasan, Jorgić Srećko, Tubak Draženko, Aliefendić Harun, Čevro Muris i Hukić Ibrahim. Uz članove zeničkog udruženja za ekipu Ze-do kantona nastupila su po dva takmičara iz Zavidovića i Doboj-juga.

 

FOTO I INFO ZA ZENICABLOG PRIREDIO MIRSAD ĐULBIĆ

klikni ovdje da vidiš foto galeriju