29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 03 Decembar 2011 14:29

RK Čelik večeras protiv Sloge Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1U ČELIKU PRED ,,SLOGU'' U DOBOJU IDEMO DA SE NADIGRAVAMO  I NA POBJEDU!

Sinoć prvotimci ,,Čelika'' nisu imali redovni tening, zbog zauzetosti njihovog termina i utakmice košarkaša u dvorani Gradske arene, ali ipak maksimalna koncentracija i pozitivna atmosfera pred narednu utakmicu i derbija jeseni u Premijer ligu BiH  sa ,,Slogom'' u Doboju (subota u 19.00 sati) je - jako prisutna. Svi igrači, treneri i Uprava ,,Čelika'' se slažu u jednom – predaje u Doboju nema i svi će, uz jaku odbranu, ići u brzi napad i po nove prvenstvene bodove.

 

-  Biće to ,,sudar'' zaista dvije najbolje ekipe ove jeseni u Premijer ligi BiH. Motivi i ulog obje ekipe su ogromni - ,,Sloge'' da nam se približi na prvom mjestu prvenstvene tabele, a naši da se ,,odlijepimo'' od njih i budemo suvereni na prvom mjestu jesenjeg dijela prvenstva i tako prezimimo. Ja vjerujem u naše igrače, u  njihovu borbenost, požrtvovanost, na ,,ostavljanje srca'' na parketu...

,,Sloga'' ima motiv više - da juriša na pobjedu, jer igra na domaćem terenu,  ali ni naš motiv nije ništa manji – da kolo prije kraja budemo ubjeljivo prvi na tabeli Premijer lige, što je najbolji rezultat u više od 60 godina postojanja ovog Kluba. To je tako prije svega zato što imamo ekipu sastvaljenu od dobrih momaka, dobrih, borbenih i čvrstih igrača i dobrih ljudi, koje ne mogu omesti i pokolebati ni trenutni problemi bilo koje vrste, jer su se zahuktali u svom pobjedničkom zanosu i mentalitetu  pobjedivši 42 od 43 utakmice u posljednjih godinu dana. Ponosan sam na ove momke i vjerujem u njih  – kaže Pane Škrbić, predsjednik kluba, koji je ekipu ,,Čelika'' pratio na svakoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici kod kuće i na strani.

Raspoloženje igrača ,,Čelika'' pred utakmicu u Doboju je izvanredno, a kod svih igrača vlada potpuni optimizam.

Jedan od ponajboljih igrača ,,Čelika'' desno krilo Davor Kadić se, nakon odrađenog ,,crvenog kartona'' u utakmici sa ,,Krivajom'' (39:31 za ,,Čelik'') vraća u tim horan da u utakmici sa ,,Slogom'' dadne  svoj maksimum:

-Sretan sam da sam ponovo u timu. Odgovara mi igra ,,Sloge'' i daću svoj maksimum. Protiv najboljih ja uvijek dajem najviše, a siguran sam da će i svi moji saigrači protiv Sloge pružiti svoj maksimum  – kaže Kadić.

Odlični odbrambeni igrač ,,Čelika'', koji i u napadu daje sve više golova (protiv ,,Krivaje''  ,,zabio'' je šest) Goran Šarenac  je izjavio:

-Poznajem ekipu ,,Sloge'': borbena i jaka ekipa. Medjutim, mi u Doboj ne idemo  sa ,,bijelom zastavom'', nego idemo da se nadigravamo. Rezulat će biti neizvjestan i izjednačen, a na kraju ćemo mi slaviti sa jednim golom razlike – kaže Šarenac. I dodaje -  ,,Imaćemo navijača i iz Brčkog, koji će doći da navijaju za Čelik zbog mene i kolege Duvnjaka''...    

Bek Mirza Dervenčić, koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje – kaže:

-Mi imamo takvu ekipu koja ne pravi razliku između domaćeg i gostujećeg terena. U ovom slučaju domaći teren može biti problem više za domaćina ,,Slogu'', jer je njima imperativ pobjeda, a to znači da imaju više šansi  i da griješe – ističe mladi Dervenčić.

Šef stručnog štaba ,,Čelikovog'' ,,parnog valjka'' Ljubomir Miki Filipović, koji je igračku rukometnu karijeru napravio baš u dobojskog ,,Slogi'' kaže:  

-Nemam nikakvih emocija prema ,,Slogi''. Ja sam profesionalac i sada Zeničanin i učiniću sve da u Doboju osvojimo nove prvenstvene bodove, uz napo-menu da ova utakmica ima i ,,drugo poluvrijeme'' i da ,,Sloga'' na proljeće dolazi nama u Arenu u Zenicu. Odmah nakon ,,Sloge'' u naredni petak u Zenicu nam dolazi odlična ekipa RK ,,Goražda'', koja u rukometu ima fantastičnu tradiciju i odličan aktuelni tim, pa već sada na tu utkamicu gledam ,,jednim okom'', a čim sudija odsvira kraj u Doboju – maksimalno ćemo se posvetiti ,,Goraždu''. Obećavam u Doboju maksimalno borbenu igru mojih momaka  – govori trener Filipović.

Tim ,,Čelika'' je pred susret u Doboju kompletan: nema povrijeđenih, niti kažnjenih i trener Filipović može računati na svih 20 prvotimaca.

Kako su Upravi Kluba najavili oni najvatreniji navijači, u Doboju će ekipu ,,Čelika'' u paklenoj atmosferi domaćih navijača, bodriti i stotinjak Zeničana.

,,Crveno-crni'' momci – sretno vam u Doboju!

Čitano 2689 puta