19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Novembar 2014 23:14

Policija snima i šalje naloge

Pripadnici Policijske uprave I Zenica reagovali su na pritužbe građana da se novoizgrađena dionica Glavne gradske magistrale (GGM), pogotovo njena dionica od Kružnog toka Mokušnice pored KPZ-a Zenica ka Kružnom toku Bojin vir koristi za "testiranje moći ljubimaca na četiri točka". 

 

Kako nam je potvrđeno u policiji, bez posebnih najava i rasporeda, po nalogu zvaničnika policije, u određenim dijelovima dana na toj dionici bude postavljen mobilni foto-radar, koji registruje sve prekršaje u brzini vožnje, koja je na toj dionici ograničena na 60 km/h. Da budemo precizni, radar "fotografiše" one koji voze brzinom većom od 70 km/h, jer je poznato da svi mobilni radari, a i zakon o bezbjednosti saobraćaja, "tolerišu" prekoračenja do 10 km/h u odnosu na zabranu. Prekršajni nalozi po zakonu, će nakon dokumentovanja dolaziti u narednim danima na adresu vlasnika vozila, koji se identifikuje na osnovu registarskih oznaka. 

 

Prema nezvaničnim informacijama dobijenih od čelnika policije, samo u jednom danu, za tri-četiri sata  radar je iz pravca Mokušnica ka Bojinom viru "uslikao" više od 100 prekršaja, a neki vozači umišljeni da se nalaze za volanom "Formule I" su postizali brzine i veće od 120 km/h, u po dana!

 

foto: 7dana.info