19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 April 2013 08:57

Uhapšen Muharem Smajlović

 

Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, lišeno je slobode lice S.M., rođeno 1981. godine, iz Zenice, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, a kojim djelom je otuđeno putničko motorno vozilo marke "Golf IV", registarskih oznaka 537-M-691, vlasništvo M.I. iz Zenice, a koje je izvršeno dan prije, tačnije u toku noći 21/22.04.2013. godine, u ulici Adolfa Goldbergera u Zenici, te krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, izvršeno dana 12.04.2013. godine, u ulici Mejdandžik u Zenici, na štetu J.A. i A.A., oba iz Zenice. Prilikom lišavanja slobode, kod lica S.M. je pronađeno i privremeno oduzeto pet mobilnih telefona sa sim karticama.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade, te dokumentovanja izvršenih krivičnih djela, lice S.M. je dana 23.04.2013. godine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predato na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela, nakon čega je u sprovedenoj proceduri, od strane sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici prijavljenom licu određena mjera pritvora.

 

Dana 25.04.2013. godine, u Kaknju, na parking prostoru u ulici 7. muslimanske brigade, od strane službenika Policijske stanice Kakanj pronađeno je putničko motorno vozilo „Golf IV“, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da je otuđeno u toku noći 21/22.04.2013. godine, u Zenici. Na mjestu pronalaska vozila izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega je vozilo predato vlasniku.

 

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I preduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju provjere svih prikupljenih informacija i saznanja o drugim krivičnim djelima počinjenim na području Zenice, a koja se mogu dovesti u vezu sa prijavljenim licem, a u kontekstu navedenih aktivnosti se vrše provjere za privremeno oduzete mobitele te druge radnje u skladu sa naredbama Općinskog suda u Zenici. Napominjemo da je prijavljeno lice povratnik u činjenju krivičnih djela i u više navrata je prijavljivano Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona od strane policijskih službenika ovog ministarstva.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

(foto: ilustracija)

 

Saznajemo da je uhapšeni MUHAREM ĆELO SMAJLOVIĆ (33)