22 Oktobar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 April 2014 20:25

Prvi salon vina: Vinozeus

Prvi međunarodni salon vina Vinozeus, jedinstveni salon vina i gastronomije u centralnoj Bosni održan je danas u hotelu Dubrovnik. 25 vinarija iz 7 zemalja regije, prijavilo je učešće na salonu. Uz njih, svoje je delicije predstavilo i 8 izlagača u gastro kutku. Vinari i zaljubljenici u vino, proizvođači zdrave hrane, gastronomi i gurmani, ugostitelji i degustatori, svi na jednom mjestu. 

 

Preduzeće DUBROVNIK Zenica, organizovalo je danas 1. Međunarodni salon vina „VINOZEUS“, u hotelu Dubrovnik. 

 

- Salon predstavlja nastavak naše misije na promociji konzumacije vina, koju uspješno provodimo već 16 godina u objektima: restoran Dubrovnik,  hotel Dubrovnik, restoran Trubadur i vinoteka Barrique. Cilj nam je  unapređenje i podizanje „vinske kulture“ u našem okruženju tačnije na prostoru centralne Bosne, obzirom da slične manifestacije ovog tipa ne postoje u ovoj regiji. Na „VINOZEUS“  su pozvani svi distributeri pića, ugostitelji, hotelijeri kao i ostali privrednici sa prostora centralne Bosne. Uz vinarije, svoje su delicije predstavili izlagači u segmentu gastronomije, prije svih proizvođači domaćih sireva, goveđih suhomesnatih proizvoda kao i hercegovačkog pršuta, saopćili su organizatori.

 

Pored izložbenog te programa degustacije vina i gastro delicija, održan je stručni seminar na temu: Mogućnosti uzgoja vinove loze na prostoru centralne Bosne, uz učešće eminentnih predavača iz ove oblasti i predstavnika poljoprivrednih udruženja iz regije uz podršku Ministarstva za privredu i poljoprivredu ZE-DO kantona.

 

Želja nam je da salon vina „VINOZEUS“ preraste u tradicionalnu manifestaciju koja bi se održavala u stalnom terminu, drugi vikend u mjesecu aprilu, kažu iz "Dubrovnika".

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ foto galeriju Jasmina Hadžića

 

 

 

 

 

 

 

....