19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 April 2014 16:28

Fashion u posjeti Koteksu

Predstavnici  udruženja  FASHION   su posjetili  kompaniju KOTEKS PRODUCTION  pc Visoko, te obavili razgovor sa direktorom ove kompanije Harisom Sejdićem.


Nakon razgovora o stanju u tekstilnoj i kožarskoj industriji u BiH te razgovoru o deficitarnoj radnoj snazi u ovoj oblasti industrije usljedilo je  detaljno predstavljanje  projekta  KIT (Kreativna industrija tekstila).Gospodin Sejdić je bio jako zadovoljan incijativom i idejom da se uspostavi  jedan takav program te samom brigom za tekstilne proizvodžaće i mlade bez zaposlenja.


Razmjenom informacija sa terna i predstavnici Fashion i gospodin Sejdić  su došli do zaključka da nakon završenog obrazovanja mladi nemaju dovoljne kompetencije za obavljanje poslova unutar kompanija,  te da su obuke kakvu planira FASHION u saradnji sa proizvodžaćima, općinama i uz podršku Švicarske agencije za razvoj i Yep-a više nego potrebne.


Ova posjeta kompani KOTEKS završila je dogovorima za saradnju i podršku obje strane u daljim aktivnostima, te potpisivanjem memoranduma o razumjevanju.Kompanija KOTEKS j oš jednom pokazala da spada u grupu uspješnih i društveno odgovornih poslovnih subjekata u našoj zemlji.

 


Fashion će tokom mjeseca aprila obaviti još desetak sastanaka sa predstavnicima proizvodžaća tekstila , kože i obuće iz Travnika i Visokog. Takođe će se obaviti i posjeta općinskim načelnicima , medijima i Klubu za traženje posla Travnik.Sve aktivnosti koje su planirane imaju za cilj što bolji uspjeh projketa KIT kao i podršku industri  tekstila , kože i obuče u Travniku i Visokom.