26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Decembar 2013 00:00

Zenica uživo - Zenica.tv

Zenicablog sa radošću obavještava svoje posjetioce da je unaprijedio sistem Zenica TV LIVE kamera, te da smo od petka u rad pustili još dvije nove kamere putem kojih, ma gdje se na Planeti nalazili, možete vidjeti svoj grad.

 

Ranije, uz prijatelje projekta aktivirali smo četiri kamere, koje imaju refresh rate od 1 sekunde, odnosno svake sekunde korisnik dobije novu "sliku" sa pozicija kružni tok kod Metalurg city centra, Carina - Telemach showroom, Londža, te Kameni spavač. U međuvremenu, zajedno sa partnerima iz EU, pokrenuli smo procedure da naš grad, definitivno prvi u BIH, dobije i potpuni livestream - odnosno živu sliku poput TV prijenosa, a u ovom trenutku u funkciji su dvije kamere, u atriju Shopping centra Džananović i u pješačkoj zoni Titove ulice. 

 

S ponosom objavljujemo da je ova vijest i link prostrujali internetom i prije nego smo mi sačinili ovu "službenu" informaciju, pa je od 10h u petak ujutro za manje od 14 sati šest kamera na Zenica.tv pogledano - 19.997 puta! Nastavak i proširenje projekta u koji su uložena izuzetna novčana i materijalna sredstva učesnika u projektu i sponzora, ovisi o interesu "zajednice", ali i drugih zainteresovanih, koji nas mogu kontaktirati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

Na kraju link - www.zenica.tv i birajte opciju - foto galerije, video zapisi i ZENICA LIVE http://zenica.tv/index.php/zenica-live  a onda odaberite i koju kameru želite gledati. 


Vaš Zenicablog Team