28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Septembar 2011 00:30

Svi na rukomet- petak 19h Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkc5Primice se 9. septembar, a samim tim i dan ,,D'' za zenicki rukomet. Tada se u Gradskoj areni Zenica igra prva prvenstvena utakmnica, protiv jake ekipe RK Gradacca. U ekipi Celika sve je spremno za ovaj novi, mnogi kazi - istorijski pocetak. Imamo novi, zasto ne reci jak tim, koji nikome nece ,,dati pardona''. Ovi ,,Celikovi'' momci ce ostaviti srce na parketu, boriti se do posljednjeg atoma snage, ,,ratovati'' na terenu za svaku loptu i svaki gol. A upravo to: borba, borba, muski rukomet, ,,rat'' u granicama dozvoljenog gdje ce Celikovci ,,ginuti'' za svaku loptu je ono sto zenicka sportska publika posebno voli, a sto krasi novi tim Celika.

Zato pozivamo Vas - u petak u 19.00 sati u Gradsku arenu! Svi koji vole ovaj Klub i ovaj grad - dodjite u sto vecem broju u Gradsku arenu! SVI NA RUKOMET! Oni koji dodju u petak u Arenu - znamo da su uz nas!

VIDIMO SE U ARENI!
U ime Uprave i igraca
Pane Skrbic, predsjednik ,,Celika"

Rukometaši ,,Čelika'', nadigravši u prvoj utakmici domaću ekipu turnira RK ,,Iskru'' (35:17), te u finalu premijerligaša RK ,,Vogošća'' (36:26) pobjednici su medjnarodnog tradicionlnog rukometnog turnira u Bugojnu, koji je održan 3. septembra,  i tako osvojili prvo mjesto i pehar ovog turnira.
Evo svih rezultata utakmica na turniru: ,,Iskra'' – ,,Čelik'' (17:35), RK Vogošća – RK ,,Dubrovnik'' (34:20), a u mečevima – za treće mjesto RK ,,Iskra'' – RK ,,Dubrovnik''(29:27), a za prvo mjesto RK ,,Čelik'' – RK ,,Vogošća''( 36:26). Konačan redosljed na turniru je: ,,Čelik'' prvi, druga RK ,,Vogošća'', treće ,,Iskra'', a četvrto mjesto RK ,,Dubrovnik''. Utakmice igrane u KSC Bugojno, pred oko 200-300 gledalaca.

Publika u Bugojnu je uživala u  veoma dobrim i ,,jakim'' utakmicama, posebno u finalnoj utakmici turnira, gdje su premijerligaši BiH - ,,Čelik'' i ,,Vogošća'' pružili vrhunsku rukometnu predstavu i prikazali pravi muški  rukomet i tako najavili veliku  borbu za pozicije u predstojećim utakmicama Premijer lige BiH.   U ekipi ,,Čelika'' odlično je igrala kompletna prva postava (Šabanović-Šahinović-Duvnjak-Bajramović- Šarenac-Lučić-Aldin Begagić i Kadić), mada su i ostali igrači, a svi su dobili šansu i određenu minutažu (Mirza Dervenčić, Ekinović, Starčević, Edin Gušić i  drugi) iskoristili svoju šansu.
-    Zadovoljan sam onim što je u oba meča pokazala moja ekipa. Naša forma ide uzlaznom linijom i mi ćemo biti spreni u petak 9. septembra u Gradskoj areni Zenica dočekati odličnu ekipu RK Gradačca. Ekipa RK ,,Vogošća'' je odlična ekipa, vođena poznatim rukometnim stručnjakom Zdenkom  Antovićem i RK ,,Vogošća''  će kao novajlija u Premijer ligi zasigurno ,,pomutiti račune'' mno-gima u prvenstvu – kaže Miki Filipović, trener ,,Čelika''.
Ovo su bile i posljedne dvije utakmice ,,Čelika'' pred početak prvenstva u Premijer ligi, a dalje će ,,Čelikovci'' do utakmice sa RK ,,Gradačcom'' raditi  na otklanjanju odrđenih grešaka u igri  ,,iza zatvorenih vrata''.

18 odbrana Šabanovića
Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika'', koji je pratio sve utakmice turnira u Bugojnu je izjavio:
-    Turnir u Bugojnu i posebno utakmica između ,,Vogošće''  i ,,Čelika''  je pokazala da u Premijer ligi BiH ove godine predstoji grčevita borba za svaki bod. Mene raduje da se u Bugojnu predstavio jedan novi ,,Čelik'', čija je glavna karakteristika borbenost: borba, borba i borba za svaku loptu, jedan ,,ratnički'', ali u granicama dozvoljenog odnos prema igri. Zato pozivam sve ljubitelje spo-rta u Zenici i šire da dođu na prvu utakmicu Premijer lige u petak 9. septembra, kada na otvaranju prvenstva dočekujemo jaku ekipu RK ,,Gradačca'' i upoznaju jedan  sasvim novi, borbeni ,,Čelik'' – rekao je Pane Škrbić.  Njaviše golova za ,,Čelik'' na ovoj utakmici postigao je krilo Davor Kadić (8), zatim Emir Šahinović i Edin Bajramović (po 5), a za ,,Vogošću'' Edin Šahi-nović (9) i Sakib Omerović (5). Golman ,,Čelika'' Adnan Šabanović uknjižio je 18 odbrana.

RK ,,ČELIK'': Šabanović (18 odbrana), Starčević (3 odbrane – jedan penal), Šahinović (5 golova), Gušić (2), Duvnjak (2), Ćosić, Bajramović (5), Šarenac (3), Lučić (1), Aldin Begagić (4), Ekinović (1), Begović (1) Kobilica, Kadić (8), Bečić (1), Adnan Begagić i Dervenčić (3).  Trener: Miki Filipović.

RK ,,VOGOŠĆA'': Hadžić, Sidik Omerović, Lagumdžija, Šahinović (9), Mimić (1), Ljuca (3), Dedić (3), Kršo (1), Kadrić (3), Zilkić, Sakib Omerović (5), Hasanović, Đozo, Edin Memić, Mešović (2), Hrndić, Barlov (2). Trener: Zdenko Antović.

Isključenja: Čelik 6 minuta i jedna diskvalifikacija, Vogošća 10 minuta.
Penali: Za Vogšću 2 (1 odbranjen - Starčević), a za Čelik 2 (oba realizovao Kadić).

Protiv ,,Iskre'' - svi igrali: RK ,,Čelik'' – RK ,,Iskra'' 35:17
U pvoj utakmici, na otvaranju turnira, ,,Čelik'' je pobijedio solidnu ekipu doma-ćina RK  ,,Iskru'' rezultatom 35:17 (poluvrijeme 15:6 za,,Čelik''). Karakteristika ove utakmice je da je trener ,,Čelika'' Miki Filipović u dva poluvremena izveo  dvije potpuno različite ekipe: u prvom poluvremenu je igrala prva postava, a u drugom poluvremenu svih 30 minuta igrali su mladi igrači na čelu sa Hasom Ćosićem, Amarom Ekinovićem (dao 5 golova), Kobilicom, Bečićem, Adnanom Begagićem i drugim.

Pobjednički pehar
Na kraju međunarodnog rukometnog turnira u Bugojnu u sportskoj dvorani Kulturno-sportskog centra upriličena je mala svečanost, na kojoj  je predsjednik Organizacionog odbora turnira prof. Nahid Šupić kapitenu ,,Čelika'' Emiru Šahinoviću  uručio  pehar pobjednika turnira.

Čitano 3465 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 08 Septembar 2011 08:53