28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Oktobar 2011 17:04

Galerija: Široki 1: Čelik 0 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Pobjedom protiv Čelika u okviru 11. kola Premijer lige na Pecari, Široki Brijeg ostao je na vrhu tabele. Odlučujući pogodak na susretu postigao je Wagner u 24. minuti. Široki Brijeg je krenuo ofanzivno od prve minute. Domaći su stovrili nekoliko prilika, međutim Nurković je bio odličan na golu Čelika. Šilić je u 24. minuti centrirao, a Wagner je sa pet metara glavom pogodio mrežu Zeničana. Galeriju fotosa za Zenicablog pogledajte klikom desno na foto ili broj ispod.

 

U prvom poluvremenu gosti su se suočili sa prvim problemom. Isaković je teže povrijeđen, a zamijenio ga je Horić. Samo tri minute kasnije novi problem. Damjanović je zaradio crveni karton nakon starta nad Vareom.

Čeliku je poništen gol u 38. minuti zbog prekrašaja u napadu. Na odmor se otišlo prednošću domaćina od jednog gola, a drugi dio utakmice Zeničani su krenuli veoma ofanzivno.

Iako su igrali sa igračem manje, Čelik je u drugom poluvremenu utakmice bio dosta bolji. Međutim, izabranici Elvedina Beganovića nisu imali snage da preokrenu rezultat, tako da je Široki Brijeg ostao na vrhu tabele Premijer lige. (sportsport.ba)

Čitano 3151 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 23 Oktobar 2011 17:12