16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 28 Decembar 2014 22:56

BNP:15.01.-Tako ti je mala moja..

Novi hit Indire Kučuk-Sorguč u Zenici - PREDSTAVA KOJA ĆE VAS OSTAVTI BEZ DAHA I NASMIJATI DO SUZA - Nova predstava, uz potpuno novog Mahalca koji će vas totalno opčiniti, autorice Indire Kučuk-Sorguč bit će premijerno izvedena u Zenici 15. januara, u Bosanskom narodnom pozorištu"Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac" naziv je novog autorskog djela Kučuk-Sorguč, koja je sa predstavama "Ja, mahaluša" i „Ja, mahalac“ doživjela do sada nezabilježen uspjeh na "daskama koje život znače". 


U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović dok njegovu ženu Evropljanku iliti pokondiranu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić.  Ova hit komedija svoju je praizvedbu imala u Sarajevu, 5. decembra u Kamernom teatru 55 i sjajno je prihvaćena. Svih pet sarajevskih izvedbi rasprodate su sedmicama prije što je dokaz vrhunske izvedbe čija je kvaliteta potvrđena i u Splitu, 13. decembra, kada je „Mahalac“ izazvao salve smijeha i kada su Splićani četiri puta glumce pozvali na bis.


Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave. On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi  Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“  jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline – odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi.


U Zenici je tumač glavne role Nerman Mahmutović mnogo igrao na sceni BNP-a i postao miljenik profilirane zeničke publike, a sve ranije predstave autorice Kučuk-Sorguč ovdje su dočekane u euforičnom maniru. Kabare „Ja, mahaluša“ poslije Sarajeva najviše je – čak 15 puta igrao u Zenici i uvijek pred prepunim teatrom.

Zenico, spremi se za predstavu koja će vas ostaviti bez daha i nasmijati do suza.

 

Filter Produkcija


plakat tako ti je mala moja kad ljubi mahalac