28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 16 Juni 2014 21:06

Noć rokenrola na Vranduku 22.6.

Vranduk će 22. juna 2014. godine po peti put biti domaćin manifestacije NOĆ ROCK'N'ROLL-a.

Ovaj Projekat, koji egzistira od 2010. godine, već ima status kultnog događaja na nivou Općine i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca. Kada je pokrenuta ideja o večeri rock'n'rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnje četiri održane manifestacije finansirane su gotovo u potpunosti vlastitim sredstvima, a preko 400 posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri (2010., 2011. i 2012. godine) svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara.

 

Pored standardnih rock bendova sa ovih prostora, koji se već tradicionalno, svake godine, predstavljaju na predivnoj vrandučkoj tvrđavi (TAXI BAND iz Zenice, EXTRA 2000 iz Travnika, zenički RIMA BAND, KAMENJARI Vranduk, KAVALIRI Nemila), prošle godine se kao gost iznenađenja na stage-u pojavio – Mladen Vojičić Tifa sa svojim bendom.

 Prošle godine je Organizacioni odbor ove manifestacije, na čelu sa Nisvetom Abdulovićem, menadžerom Projekta, dobio podršku Projektu od strane nekih institucija i privrednika, na čelu sa Općinom Zenica i Turističkom zajednicom ZDK. Ova saradnja se i ove godine nastavlja, na čemu zahvaljujemo i Općini Zenica i Turističkoj zajednici ZDK. Partner u realizaciji ovog Projekta je zenička firma STAGE&LIGHT, koja od samog početka aktivno učestvuje u tehničkoj podršci manifestaciji.


Press