26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Juni 2014 23:44

Galerija: Kad muzika svira 2014.

Osmi dječiji autorski muzički festival “Kad muzika svira 2014”, u organizaciji Osnovne muzičke škole Zenica i Udruženja “Dječija nota”, održan je na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. Na festivalu je ove godine dječiji hor Muzičke škole, sa oko stotinu dječaka i djevojčica, izveo šesnaest dječijih pjesama, koje je pripremila profesorica Jadranka Tepić. Festival je otvorio počasni direktor festivala pjevač i profesor muzike Sajid Jusić.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA FESTIVALA

 

Festival “Kada muzika svira” je protekao u znaku Mundijala i imao je notu humanitarnog karaktera, jer dio sredstava od ulaznica će biti upotrijebljen za pomoć ugroženima u poplavama. Djeca su izrazila želju da sve bude u tonu “Zmajeva” i Brazila, a mališani iz Osnovne muzičke škole pripremili su i posebnu navijačku pjesmu “Brazil ole, Zmajevi do pobjede”, koja je premijerno izvedena na sceniBNP-a.

  

- Festival je ove godine znatno unaprijeđen scenski i tehnički, a po muzičkom sadržaju i produkcijom ne zaostaje za vodećim dječijim muzičkim festivalima u regionu. Već od naredne sedmice počinjemo sa pripremom novogodišnjeg dječijeg koncerta, koji bi također trebao biti održan uBNP-u, kazao nam je Alen Ruvić, muzički producent festivala.