03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Maj 2014 16:55

Mala velika-Haris A. & BalkanEros

Haris Abdagich & BalkanEros, u saradnji sa Aidom Čorbadžić, Almom Abdagić i Đanijem Pervanom, predstavljaju pjesmu Mala velika. Nakon nekoliko mjeseci kreativne pauze, Haris Abdagich & BalkanEros svoje su brojne prijatelje i fanove obradovali novom, po mnogo čemu posebnom, pjesmom. I ovaj put je uz pjesmu objavljen i spot, koji su, kao i sve prethodne, radili u vlastitoj produkciji. 


Riječ je o pjesmi Mala velika, a Haris nam je otkrio da je posvećena njegovoj najvećoj ljubavi i da ćemo saznati o kome se radi ako pogledamo spot do kraja.  Pjesma Mala velika nastavak je uspješne saradnje BalkanErosa s renomiranim sarajevskim producentom Đanijem Pervanom i peta je po redu pjesma na njihovom novom materijalu. Podsjećamo vas da su Balkanerosi 2011. godine objavili svoj prvi album Balkan Eros, a nadaju se i da će novi album uskoro dočekati svjetlo dana.


Nives Lucic sa snimanja

 

“Ako nastavimo ovim tempom, naš novi album možete očekivati 2016. godine”, našalio se Haris, i dodao: “Nije lako muzičarima u ovom vremenu i prostoru, pogotovo ako su malo drugačiji od industrijalizovanog šablona. Mi, kao uspješan bend koji iza sebe ima već preko stotinu koncerata i nastupa, snimamo pola albuma već skoro tri godine. Nadam se da ćemo ovu drugu polovicu uspjeti snimiti nešto brže i da će naš novi album do kraja godine ugledati svjetlo dana. Što se tiče novog singla Mala velika, želio bih se prije svega zahvaliti ljudskoj i opernoj divi Aidi Čorbadžić, koja je svojim divnim glasom kvalitet pjesme podigla za nekoliko nivoa. Neću da izostavim ni svoju sestru Almu Abdagić, koja je po prvi put otpjevala bek vokale na nekoj od naših pjesama, jer smo je čuvali i krili kao poseban adut. Na kraju, ali ne manje važno, želim se zahvaliti predivnoj violinistici Nives Lučić, koja nas je očarala svojom ljepotom, a i vas će, jer ona je glavna protagonistica spota. Zanimljivo je i to da smo spot snimili samo dva dana prije nego je rijeka Bosna potopila ovaj dio Kamberovića polja. Da smo čekali, ne bismo dobili ovako lijepe kadrove.”

 

Više informacija o Harisu Abdagiću i bendu BalkanEros možete dobiti na njihovoj web stranici www.balkaneros.ba gdje ćete pronaći i rubriku “Svi smo mi Balkanerosi”, u kojoj su pobrojani svi dosadašnji muzički saradnici ovog neobičnog i zanimljivog benda, od Husnua Šenlendiridžija, preko Real Vocal String Quarteta i Dunje Fazlić, do Alme Abdagić i Aide Čorbadžić.  Na kraju možemo samo dodati da je redakcija već pogledala spot i saznala ko je “mala velika”. Red je na vas.